Bielsko-Biała pozdrawia Kangoo Polish Owners Club :-)

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Bielsko-Biała pozdrawia Kangoo Polish Owners Club :-)

Postprzez Szoszo sobota, 29 listopada 2008, 08:20

Witajcie spod samiuśkich Beskidów. Jeżdżę po stolicy podbeskidzia juz trzecim kangoorkiem. Pierwszy to był niebieski 1,4RN z gazem, później srebrny 1,5dci z 2004roku, kilka dni temu odebrałem znowy z salonu srebrnego kangórka z tym samym silniczkiem ale już lepszym wyposażeniem lecz nadal w starej budzie. W samochodzie wiele poprawiono. Mówi się, że samochody (i nie tylko bo latam na FJ 1200 po pracy ) pochodzące z końcówki serii sa najlepiej dopracowane. Mam nadzieję, że w tym przypadku to się potwierdzi. Co prawda nie mam na co narzekać ale nigdy nie ma tak dobrze, żed by tego nie móc poprawić! Prawda?!
Samochód użytkuje służbowo. Moim zdaniem bardzo praktyczne, przestronne i wygodne chociaz zawieszenie bardziej towarowe.

Szkam w opcjach oświetlenia dodatkowego na diodach super flux ale nie moge odnaleźć. Kiedyś się natknąłem na zdjęcia. Ktos mi wskaże drogę? W samochodzie jest Uniden 520 a na dachu President ML145. Tutaj wielu amatorów CB jest więc i tych pozdrawiam.

Buty mam zimowe 14" ale zastanawiam się na dokupieniem 15stek stalowych lub alu. Nie wiem jak to jest z tym spadkiem dynamiki. W przypadku 15" prifil niższy więc różnicy chyba nie będzie.

Bardzo przydatne takie gadżety jak podłokietnik, półka nad głową czy stoliczki składane w oparciach. Światełka p/mgłowe. Może w przyszłości jakieś dalekosiężne halogeny dyskretnie wkomponowane w przód. Rura na kangóra mi się nie podoba. Samochód już dotarłem. Ma najechane 1540km. W poprzednim padł wtrysk (regeneracja przy około 80-100tys km) potem przy 200000 zupełnie szlag go trafił. W zeszłym tygodniu kiedy się z nim żegnałem miał na liczniku 222 235km. Po wymianie pasków rozrządu, płynów i naprawie zawieszenia (b delikatne w porównaniu do zawieszenia w Yarisie żony).
Szoszo

Re: Bielsko-Biała pozdrawia Kangoo Polish Owners Club :-)

Postprzez branio sobota, 29 listopada 2008, 08:32

Witaj :)
To masz najlepsze auto , służbowe i Kangoo :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass sobota, 29 listopada 2008, 15:07

Witaj!
Rozsądny wybór. :mrgreen:
Ja tam też wolę starego. Z co najmniej kilku względów :twisted: Nowy się na "Włóczykija" średni nadaje :P
Oświetlenie wnętrza diodami to jak najbardziej słuszna droga. Wielu już nią podążyło...

viewtopic.php?f=54&t=1688
viewtopic.php?f=54&t=3444&st=0&sk=t&sd=a&start=51
viewtopic.php?f=50&t=5482

Widzę, że należysz do ginącego gatunku poprawiaczy wszystkiego co fabryczne ;) :mrgreen:
Jak ja to rozumiem... 8-)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez janusz99 sobota, 29 listopada 2008, 16:34

Witaj ! To już twój 3 kangurek a dopiero teraz nas znalazłeś ? :o
Żółty 1,2 16v Helios 2002 r.
janusz99
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez a-kwiaty sobota, 29 listopada 2008, 17:21

Heloł!
To moze za jednym zamachem zmien zonce auto na kangoora :) bedzie parka.
Obrazek
......... berlingo xtr 1,6 - 2 szt........................... kiedyś były 3 szt Kangoo http://www.a-kwiaty.pl doręczamy kwiaty, Wrocław, Polska, świat...
a-kwiaty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Downunder sobota, 29 listopada 2008, 18:06

Cześć ,
Renault Kangoo 1.2 RNA 2000r 8V D7F 60KM żółty dziewczynka

Down under

Obrazek
Downunder
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Szoszo sobota, 29 listopada 2008, 18:37

Podziękował Mobilom za przyjęcie do grona.

Domyślam się, że wszystkie modele mają swoich fanów i przeciwników a co za tym idzie Ci pierwsi spotykają się (w realu jak i cyberprzestrzeni) i wymieniają wrażeniami w rytm stukających kielichów. Osobiście wolę poplotkować face to face niż za pośrednictwem pw lub emaila.

Dzięki za liny. Chodziło dokładnie o patent kolegi Masaccio w stylu kina.

Żona potrzebuje małego i zwinnego samochodu co nie znaczy, że kangoor nie jest dynamiczny. Mam coś około 60kW ale moment jest ważny. W motorku mam 100kW ale to moment sprawia, że w tyle zostają 600tki czy 750tki. Zapraszam na forum, które moderuje wspólnie z kolegą. Oto lina http://www.forumfj.bb4u.pl/index.php To tez forum tematyczne ale wydaje mi się, że dużo młodsze. U Was bardzo gorąco i ciekawe sprawy omawiacie. Konkret i tyle jakich mało. Tak trzymać. Już kończę słodzić i zabieram się do modyfikacji. Smaka robicie tylko tymi diodami, felgami, usprawnieniami. Dla mnie wymażony samochód to Renault Espace ale na ten musze jeszcze poczekać a co najważniejsze zarobić.

Nowy Kangoo nie dokońca mnie przekonuje. Pozycja na sterem, podłokoietnik i sterowanie szybami sprawia, że kierowca wygląda jak z porażeniem. Krótkie siedziska z tyłu i słabej jakości plastiki. Sporo bajerów. Wygląd z daleka ok ale detale sprawiają wrażenie zaawkowych. Cena dla mnie odgrywała rolę bo dałem 37000 zł netto plus trzy pierwsze raty leasingu gratis. Nie wiem czy mogę o tym tutaj pisać. jeśli nie to przepraszam modów

Szerokości i przyczepności
Szoszo

Postprzez jon104 sobota, 29 listopada 2008, 21:50

Witaj
Uzupełnij profil u dołu strony, to może łatwiej będzie nam się spotkać na drodze :D
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez docent161 niedziela, 30 listopada 2008, 09:51

Witam z Beskidu Małego ! :D
docent161
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass niedziela, 30 listopada 2008, 11:26

Szoszo napisał(a): Osobiście wolę poplotkować face to face niż za pośrednictwem pw lub emaila.
Nie masz daleko
viewtopic.php?f=59&t=2796&st=0&sk=t&sd=a&start=740
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Następna strona

Powrót do Jestem tu nowy