Lucass napisał(a):dempsej napisał(a):Chociaz sam swap na 1.9 nie powinien być trudny, jako że ten silnik w kangoo występowal.
Niemniej 80, a 120 KM to dwa różne silniki o tej samej pojemności. Tak kiedyś usłyszałem. Nie wymądrzam się bo pewny nie jestem, niemniej mało prawdopodobne wydaje mi się aby przyrost mocy rzędu 50% można było uzyskać samym softem
droidboo napisał(a):Tak jak dempsej dopisał, te silniki, jeżeli obydwa są 8 zaworowe, to konstrukcją się nie różnią, bo nie opłacałoby się renufce robić innego silnika do jednego skrajnego modelu. Mogą się różnić wtryskami, IC, turbiną.
droidboo napisał(a):Często w różnych odmianach mocowych tych samych silnikach jest ta sama turbina, tylko różne ciśnienia doładowania. W VW tdi 1.9 blok i głowica jest taka sama w zakresie 90-140KM, różnią się elementami, o których wspomniałem wyżej.
droidboo napisał(a):Extramalny tuning dla kangoo: jaki pisaliście 3.0 v6, dołożyć 2 turbiny, wrzucić do bagażnika (jak w clio v6), 4x4 z blokadą mechanizmów różnicowych i będzie palił 4 kółka na asfalcie:D no i jeszcze z tonę betonu wlać w podłogę:D
dempsej napisał(a):Zamiast cementu i V6 wrzućmy silnik od Magnum - i moc i masa będą za jednym zamachem ;]
tomekg napisał(a):O ile mnie pamięć nie myli jeździ takie kangoo z silnikiem od laguny w okolicach Łodzi, jak uda mi się dorwać chłopaków to dam znać.
dempsej napisał(a): Bullit pewnie w siódmym niebie jest
Lucass napisał(a):A ja i tak twierdzę, że póki co to wszystko są spory akademickie![]()
Trzeba byłoby obejrzeć oba silniki ( z dokumentacją najlepiej) z całym osprzętem i dopiero zastanawiać się czy coś z tego wyjdzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość