zuwik napisał(a):Przekłamanie obowiązuje dla starych Kangoorów zaopatrzonych w koła 165/70R13 w serii. Później były inne koła i inne zegary, które mogą mieć inne przekłamanie lub nie mieć go wcale (nie wiem, nikt narazie nie sprawdził). W nowych Kangoorach przekłamania nie stwierdzono![]()
W drodze dop Grotników ja miałem ok. 147, Janusz ok. 140 w minusie (jeśli dobrze pamietam) a jechaliśmy ok. 135. Myślę, że to po części celowy zabieg producentów (chyba nikt nie jeździ ograniczeń w minusie, zawsze albo w kreskę, albo w plusieBullitt napisał(a):Sprawdzono na dwa sposoby: za pomocą GPS i na hamowni. Przeklamania sa. Moze nie jakies wielkie ale jednak.
Chciało Ci się tyle liczyć, czy za granicą podpisują słupki?PanKot napisał(a):no dobra zuwik:
- ja przejechałem 100 kilomerowy odcinek autostrady (licząc po słupkach)
Bardzo dobrze, ale jak my z Loocky'm zmniejszymy o 8% to i tak nas nie dogoniszNo nie? Dobrze kombinuję?
Czyli jadąc z prędkością 140km/h mam 151km/h ?
Tak mi wychodzi po zmianie kół z 13" na 15"
No to średnie spalanie też muszę zmniejszyć o 8%?
PanKot napisał(a):no dobra zuwik:
- ja przejechałem 100 kilomerowy odcinek autostrady (licząc po słupkach) a mój wskaźnik kilometrów pokazał tylko 92 km, to to oznacza, że mam 8% przekłamanie na minus.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość