Problem z ładowaniem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Problem z ładowaniem

Postprzez skawina poniedziałek, 28 lipca 2014, 18:40

Są różne długości ;)
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez aleksandra wtorek, 29 lipca 2014, 16:50

Nie zdecydowalam sie dzisiaj na wizyte u tego nieznanego mi elektryka, wole poczekac az wroci z urlopu sprawdzony, u jeszcze innego takie kolejki ze masakra. Hmm wydaje mi sie ze chyba jest problem z kablami od rozrusznika, czy to do aku czy innymi . Dzisiaj sytuacja wygladala tak: auto kreci ale jakos mniej zwawo, jakby lekko je cos dlawilo ale od strzalu odpalilo, zgasilam i za drugim razem tak samo odpalilo. Pojechalm gdzies zgasilam za okolo 10minut wrocilam odpalilam ok -tak jak wcześniej nastepnie znowu za jakis czas zgasilam nie bylo mnie chwile wrocilam ok odpalilo jakby normalnie, wreszcie wrocilam pod dom zgasilam, i za kilka sekund chcialam odpalic i juz ledwo ledwo chechlalo jakby aku mial pasc, odpusilam kluczyk i jeszcze raz sprobowalam i znowu odpalilo ok tylko mniej zwawo. Rozrusznik jakos w grudniu byl wymieniany na regenerowany, na początku bardzo cichutko auto odpalalo i od strzalu. Potem za okolo 2 miesiące zdarzalo sie ze rozrusznik dluzej krecil zamiast okolo 2 sekund to nie wiem z 7..8. Następnie ze dwa razy zdarzyło sie ze za pierwszym razem auto nie odpalilo az wreszcie pewnego dnia wsiadam rano do auta a tam tylko cyk cyk ...wrocilam za 2 dni auto odpalilo normalnie. Pojechalam wtedy do mechanika ktory robil rozrusznik , porobil cos przy kablach a sam rozrusznik pomierzyl itd i od tego czasu bylo ok . I tak bylo dobrze az do teraz z tym ze byly dni ze auto odpalalo od strzalu gora 2 sekundy a byly dni jakos mam wrażenie w duze upaly ze krecilo dluzej. Dziękuję za odzew mam nadzieje uda sie lada dzien sprawdzic te wszystkie wazne kable no chyba ze w samym rozruszniku coś jest nie tak.
Kangur -srebrny 1.5 dCi ALIZE 2004r.
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez skawina wtorek, 29 lipca 2014, 17:14

Jest jeszcze opcja padniętej celi w baterii. Ale jak Ty tak często auto odpalasz jak taksówka, to może być znowu rozrusznik ro roboty.....
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass wtorek, 29 lipca 2014, 19:21

aleksandra napisał(a): pomierzyli aku niby naladowany 100%, zdolnosc rozruchowa 98%
Gdyby była padnięta cela, to raczej nie byłoby takich wyników.
Jeżeli
aku ledwo checłla, kontrolki przygasaja...i tak w miare kolejnych prob co raz gorzej...
To ja się będę upierał przy masie. Skoro rozrusznik ma pół roku, to raczej nie zdążyłby paść nawet w taksówce. :wink:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez skawina wtorek, 29 lipca 2014, 19:46

Lucass, uwierz mi. Miałem takie przypadki... Ludzie nawet nowe baterie reklamowali, bo pojeździły tydzień czasu i nie jakieś wynalazki made in PRC tylko firmowe ;)
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez aleksandra wtorek, 12 sierpnia 2014, 23:41

Lucass ,miałeś racje. Taśma masy silnika, zrobione ponad tydzień temu i jak na razie wszystko ok, oby tak dalej. Tak przy okazji okazuje się że przyszła pora na wymianę amortyzatorów z przodu -myślę że olejowe kyb to dobry wybór...tak się zastanawiam jak stoją cenowo łącznie z wymianą i ile trwa taka wymiana. Jeden z
mechaników powiedział za całość 500zł a u mojego straszny tłok i nie wiem czy czekać czy dać gdzie indziej.
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass środa, 13 sierpnia 2014, 06:31

Przy takiej cenie podejrzewam że bardziej opłacałoby Ci się przyjechac na wymianę do Krakowa ;)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez aleksandra środa, 13 sierpnia 2014, 22:27

Udało się wymienić u swojego, sprawdzonego mechanika :D. Jutro wypadałoby sprawdzić zbieżność hmm.
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez sword czwartek, 14 sierpnia 2014, 21:57

aleksandra napisał(a):myślę że olejowe kyb to dobry wybór...tak się zastanawiam jak stoją cenowo

Co tam założyłaś? Te Kayaby?

Ile za parę dałaś?

U mnie widzę, że prawy już mokry :roll:
Kangoo 1 ph1 2001r 1,2 8V D7F
sword
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez skawina czwartek, 14 sierpnia 2014, 22:04

Co by te kayaby się zaraz nie zj.....ały.... Tak jak mnie....... Ja dałem za polskie 200 zł para.
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Pytam