WADY W KANGOO III 2008 NOWY MODEL

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Re: WADY W KANGOO III 2008 NOWY MODEL

Postprzez skarb czwartek, 1 kwietnia 2010, 16:41

U mnie chyba (jeszcze) nie buczy, tylko klekota jak to klekot.

Możesz coś dokładniej opisać ?

Gdzie to buczenie wychwycić ?
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r czwartek, 1 kwietnia 2010, 17:46

Było już o tym na forum. Teraz, jak się cieplej zrobiło to już u mnie też praktycznie nie występuje. Słychać je, gdy stoisz na jałowym biegu. Ponoć to grzałka podgrzewacza.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez mullann czwartek, 1 kwietnia 2010, 20:28

Jak grzałka może buczeć..... :roll:
DAWNO DAWNO TEMU: Trafic '10 - 2.5 150KM; Trafic '08 - 2.0 115KM oraz dwa Kangoo (stary i nowy)
Aktualnie PEUGEOTy
mullann
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r czwartek, 1 kwietnia 2010, 20:58

poczytaj forum.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez a-kwiaty piątek, 2 kwietnia 2010, 11:18

mullann napisał(a):Jak grzałka może buczeć..... :roll:

Tez sie nad tym zastanawialem... ponoc buczy bo za bardzo grzeje i w samym podgrzewaczu sie plyn gotuje... takie wyjasnienie mnie takze jakos nie przekonuje.
Obrazek
......... berlingo xtr 1,6 - 2 szt........................... kiedyś były 3 szt Kangoo http://www.a-kwiaty.pl doręczamy kwiaty, Wrocław, Polska, świat...
a-kwiaty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Lucass piątek, 2 kwietnia 2010, 17:15

No cóż, odpowiedź jak z szablonu.
Tyle szybka, co bezpłciowa (z całym szacunkiem do autorki ;) )
Czemu mnie to nie dziwi?
Renault Polska w dn. 2.04.1020 godz. 17:49 napisał(a):Szanowny Panie,
W nawiązaniu do Pana maila informuję, iż w wypadku stwierdzenia przez Renault Polska wady fabrycznej auta w danej puli, pierwotny wlaściciel jest pisemnie informowany o konieczności stawienia się w Autoryzowanej Stacji Obsługi Renault w celu usunięcia usterki. Jesli Klient nie otrzymał takiego pisma bądź jest kolejnym właścicielam, po nr vin może sprawdzić w dowolnym serwisie Renault czy auto jest objęte akcją przywoławczą. W przypadku kiedy auto nie jest nią objęte lub serwis z jakiegoś powodu odmawia naprawy usterki, Klient ma możliwość zgłoszenia indywidualnej reklamacji, ponieważ satysfakcja Klienta nie jest Renault Polska obojętna.

Nie mamy możliwości zastosowania jednego szblonu dla wszystkich aut użytkowanych przez Klienta. Nie zawsze bowiem przyczyna wystąpienia usterki leży w taśmie produkcyjnej, a często w sposobie użytkowania auta przez Klienta. Dlatego też tak ważne jest w pierwszej kolejności zdiagnozowanie uszkodzenia w Autoryzowanej Stacji Obsługi Renault.

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 99 99 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00.
Z poważaniem,
Anna Kurpias
Dział Kontaktów z Klientami
Renault Polska Sp. z o.o.
ul. Marynarska 13
02-674 Warszawa
tel.: +48 22 575 99 99
e-mail: kontakt.klient@renault.com.pl
NIP 526-020-59-83
Sąd Rejonowy dla m.st.Warszawy XIII Wydz. Gospodarczy
KRS 0000121892
Kapitał zakładowy 4 773 000 PLN

----- Original Message -----
From: "Lucass" <blukas@poczta.onet.pl>
To: <Kontakt.KLIENT@renault.com.pl>
Sent: Thursday, April 01, 2010 10:50 AM
Subject: Awaryjne Kangoo II

Jednym słowem, to nie wada, tylko planowa akcja mająca na celu wydojenie klientów. :P
Wątpię czy choć zaglądnęła do wątku...

Moim zdaniem najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby wystąpienie z pozwem zbiorowym lub zbiorowe zgłoszenie sprawy do rzecznika praw konsumentów.
Pojedyncza osoba nie ma szans, zawsze wmówią, że winny jest styl jazdy. Ale jeśli ta sama usterka dotyczy większej ilości samochodów, to sprawa ma się inaczej.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez lam3r piątek, 2 kwietnia 2010, 17:50

Ja dzisiaj ponownie udałem się do ASO, celem ponownego zareklamowania wentylatora nawiewu. Pan Grzegorz (diagnosta), jak mnie zobaczył to... no cóż, wyglądał jakby mu się humor popsuł:-)
Oczywiście gadka szmatka, że to chyba "tak mają mieć" itp. W każdym razie powiedział, że się skonsultuje itp. Otwarłem kolejne zlecenie na naprawię i mam czekać... oczywiście zadzwonię sam:-)
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kacper42 piątek, 2 kwietnia 2010, 18:01

Mimo ,że nie jestem aż tak zdesperowany do narzekania na forum o swoim Kangoo to jednak pełnej satysfakcji nie odczuwam z powodu posiadania nowego modelu skoczka.
Pozew zbiorowy itp akcje popieram i podpisuję się obiema rękoma pod nim.
Zdrowych i pogodnych Świąt dla wszystkich forumowiczów.
Helios 1,5 dci 85 km 2008 błękit srebrzysty
www.fachlodz.pl

CB: "kacper"
kacper42
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez skarb piątek, 2 kwietnia 2010, 18:25

lam3r napisał(a):Ja dzisiaj ponownie udałem się do ASO, celem ponownego zareklamowania wentylatora nawiewu. Pan Grzegorz (diagnosta), jak mnie zobaczył to... no cóż, wyglądał jakby mu się humor popsuł:-)
Oczywiście gadka szmatka, że to chyba "tak mają mieć" itp. W każdym razie powiedział, że się skonsultuje itp. Otwarłem kolejne zlecenie na naprawię i mam czekać... oczywiście zadzwonię sam:-)

U mnie powiedzieli, że wymienią - czyli jakby się zorientowali, że nie powinien piszczeć.
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez arthi poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 23:42

Witam wszystkich serdecznie, glownie do swojego uzytku postanowilem podsumowac wszystkie wady tego modelu.
Jesli jakas pominalem, chetnie uzupelnie. Przyznam szczerze przeraza mnie ta lista, bo akurta od niedawna mam pod opieka kangoo 2008 1.5dci 85KM i w zwiazku z tym przed uplywem gwarancji chcialbym usunac wszystkie mozliwe usterki.

W moim egzemplarzu na razie jedno co zauwazylem to dziwny rdzawy nalot na laczeniu uszczelek drzwi przednich, zarowno po lewej jak i po prawej stronie i niewielkie przetarcie mieszka zmiany biegow.

1. Uszkodzony mieszalnik - objawy problemy z klimą, po ustawieniu na ciepło leci zimne itp.
2. Błędne wskazania poziomu paliwa - pełen bak - pokazuje losowo rezerwę
3. Uszkodzony wyłącznik od podgrzewania siedzenie - wymiana
4. Przetarła się guma na sprzęgle - wymiana
5. Piszczący wentylator nadmuchu w kabinie na niskich obrotach - wymiana
6. Drżenie kierownicy ?
7. Zużycie tarcz hamulcowych i drugiego kpl klocków po 35 500 km
8. Buczenie (prawdopodobnie grzałki podgrzewacza)
9. Ciężko pracująca, "zamarzająca" skrzynia biegów przy temp. poniżej 15C - wymieniona kasety
10. Korodujące złącza podświetlania tablicy rejestracyjnej
11. Pękający mieszek drążka zmiany biegów
12. Przecieki z odwodnienia klimatyzacji do wnętrza
13. Problemy z dogrzaniem silnika - wymieniana termostatu
14. Saczenie sie oleju z zaworu EGR - uszczelnienie
15. Uszkodzone dysze spryskiwacza szyby przedniej, pryskają wszędzie tylko nie na szybę - wymiana
16. Problem z domykaniem drzwi tylnich - regulacja
kangoo II 1.5dci 2008
arthi
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem