przez lam3r środa, 11 listopada 2009, 15:03
No to chyba admin będzie miał robotę z wydzielaniem wątku:-)
Tego co dzieje się u Ciebie nie testowałem, jak będzie okazja to to zrobię. Ogólnie drgania w nowym nie są niczym nietypowym - w negatywnym sensie. Pierwsze drgania na które zwróciłem uwagę to te na kierownicy - dzieje się to "na luzie". Bywa różnie, czasami wcale, czasami dość mocno. Do tego dochodzą drgania na kokpicie w rejonie drążka zmiany biegów (sam drążek nigdy chyba nie drga). Przez dość długi czas, drgania pojawiały się na manetce gazu przy obrotach 2200 (bez względu na bieg). Teraz chyba nie ma to już miejsca, ale manetka gazu drga "from time to time":-)
Jeśli chodzi o intensywność drgań to określił bym je... powodują mrowienie np. w stopie gdy ta leży na manetce gazu. nie dotyczy to kierownicy, gdyż tak bywają na tyle mocne, że aż widoczne...
Temat poruszę w ASO (już wspominałem im o tym), podczas realizacji reklamacji związanej z silnikiem nawiewu. Przy poprzedniej rozmowie, diagnosta wspomniał o poduszkach silnika... zobaczymy.
A wracając do problemów z grzaniem... mam wrażenie, że problem u mnie pojawia się teraz częściej. Już dwa razy miałem tak, że aby przy np. 22C mieć ciepłe powietrze, musiałem zmniejszyć na chwile do 18C aby później powrócić do 22C. Dodam, że dzieje się to przy w pełni rozgrzanym silniku i temp. zew. około 6C - czyli dość ciepło.
No... prawie książkę napisałem:-)
Bye
--
lam3r -
iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100kmhttp://www.vigowroclaw.pl