przez DarekGorzow niedziela, 1 listopada 2009, 10:53
Witaj.No właśnie co z tym VATem ?Ja też kupiłem samochód na firmę ale bez homologacji i d..a nic nie mogę odliczyć za faktury na paliwo itp.Jest jakaś rada?
1,5 dci 105 KM 200930tys.km
Systemy alarmowe do obiektów,monitoring(telewizja),bramki antykradzieżowe
nie wiem skąd przekonanie Jaroda o zdolności, ale niech chłopakowi będzie Witaj!
kucanty ...Óć ...(miasto w remoncie) kangoo I 1.2 98 r. ...bardziej czerwony i większy jest tylko tramwaj...chyba! ...i nikt nie traktuje mnie poważnie...może i dobrze!
Darek, jeśli kupiłeś auto bez homologacji to nie odliczasz VATu od paliwa. Homologacja pozwala do końca tego roku na odliczenia, ale od stycznia 2010 już niestety tego przywileju nie będzie, ponieważ Polska wyprosiła od Unii zawieszenie odliczenia VATu od samochodów do 3,5t, niezależnie czy mają homologację czy nie. To ograniczenie będzie obowiązywać przez 3 lata. Na szczęście nie zdążyli (z tego co mi wiadomo) z zawieszeniem odliczenia VATu od zakupu, wiec faktury leasingowe dalej podlegają odliczeniu. Jeśli masz homologację to 100% VAT od zakupu, jeśli auto osobowe to 60% nie więcej niż 6000 (chyba).
Panowie tu sie tylko WITAMY Pytania w dziale "PYTAM". Na marginesie taki watek juz byl wystarczy uzyc szukajki MOD