Prawdopodobnie zakupię oponki Yokohama A.drive 185/65R14 86T. Jakieś uwagi, rady, sugestie mile widziane

reno napisał(a):Masaccio napisał(a):Bieżnik jeszcze dobry, ale nie wiem, czy nie za stare.
średnia żywotność opony określana jest na ok. 5 lat. Później guma parcieje, a także
może pękać osnowa i opona robi się niebezpieczna. Dlatego każda opona ma na obrzeżu
podany rok produkcji, o czym nie wszyscy wiedza. Widziałem ostatnio na alledrogo
nówki kapcie w bardzo atrakcyjnej cenie dlatego że miały rok produkcji 2006.
Nawet jeśli bieżnik jest jeszcze wystarczająco głęboki sugeruje wymianę - bezpieczeństwo
nie ma ceny.

zuwik napisał(a):Tego samego nie mogę powiedzieć o 8-letnim Michale, na którym poczciwiną Kangurkiem przeleciałem przez skrzyżowanie na zablokowanych kołach...
Masaccio napisał(a):Też tak myślę, zatem nadwyżki budżetowe idą na nowe opony
Prawdopodobnie zakupię oponki Yokohama A.drive 185/65R14 86T. Jakieś uwagi, rady, sugestie mile widziane

Kwestia tylko jak szybko się zblokująWiz napisał(a):zuwik napisał(a):Tego samego nie mogę powiedzieć o 8-letnim Michale, na którym poczciwiną Kangurkiem przeleciałem przez skrzyżowanie na zablokowanych kołach...
Na zablokowanych zawsze poooolecisz.

Musiałbyś mieć prawdziwego pecha. Firma ubezpieczeniowa jak będzie chciała to przyczepi się nawet do pękniętego szkła bocznego kierunkowskazu
  Musiałbyś mieć prawdziwego pecha. Firma ubezpieczeniowa jak będzie chciała to przyczepi się nawet do pękniętego szkła bocznego kierunkowskazu  

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość