Witam!Mam Kangoo 1,4 2001r,przebieg 106 tyś.Na lewarku od zmiany biegów i na fotelu kierowcu są wyczuwalne nieregularne wibracje,auto ma wymienione poduszki pod silnikiem i pod skrzynią.Co może być powodem tych drgań?A może tak ma być,poza tym auto odpala i jeździ bez problemu.
Napisz coś więcej. W jakim zakresie obrotów/prędkości te drgania? Czy przed wymiana poduch ich nie było? A dlaczego wymieniałeś?
A w ogóle zapraszamy do JESTEM TU NOWY
Wibracje są na wolnych obrotach,podczas jazdy jest ok.Autko mam od 3 tygodni,przejechałem ok 1000 km.Poduszki pod silnikiem wymieniał poprzedni właściel w czerwcu 2007,bo w dokumentach które po nim dostałem jest fakt.vat na tą wymianę.Poduszke pod skrzynią wymieniałem ja-bo myślałem że to go boli,po tej wymianie jest nieco lepiej,ale do ideału daleko.
Generalnie w skoczkach jest tak, że lewarek skacze Tzn przy dodawaniu i odejmowaniu gazu podnosi sie i opada TTTM i nic na to nie poradzisz. Ale jeśli faktycznie są drgania i przenoszą się aż na fotel to nie ufałbym w tę wymianę poduch Wiesz jak jest z serwisami... Wystawienie faktury nie jest równoznaczne z wykonaniem usługi Zakładając oczywiście, że drgania nie są spowodowane np paleniem na 3 gary. Ale to by wyszło przy tankowaniu... Nawiasem mówiąc w Krakowie szykuje się małe spotkanie kangurowców. Jak wpadniesz znajdziesz wiele odpowiedzi. Również na pytania, których jeszcze nie znasz Zajrzyj TUTAJ
Witam! Mój dopóki jest zimny to cały skacze jak np stoję na swiatłach ( jak jadę to jest ok)... Gałka od zmiany biegów, prawie żyje własnym życiem a dziecko z tyłu prawie tańczy (jak to powiedział pewnien mój ulubiony polityk) bedgensa Jak się rozgrzeje to jest ok.
Podobno poduszki są ok i usłyszałam, że kangoo tak mają. Przez to, że mam założony jakiś mało stabilny gaz, trudno jest ustawić odpowiednio niskie obroty ( bo podobno ustawienia jednocześnie oddziałowują na benzynę i na gaz). Ja się nie znam... Dlatego chętnie zerknę do tego wątku za jakiś czas i moze sama też się czegoś dowiem przy okazji... (już się boję...) Pozdrawiam!