centralny zamek przestał działać

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

centralny zamek przestał działać

Postprzez hombre2007 niedziela, 29 lipca 2007, 19:25

Kilka dni temu kupiłem Kangoo 1.9 dti 2001 i autko bardzo mi się podoba. Niestety wczoraj zepsuł się centralny zamek tzn. nagle przestał działać. Naciskając przycisk na kluczyku świecą się lampy tak jak wcześniej (dwa lub jedno mignięcie) oraz słychać, jeśli siedzi się w środku, taki jakby mechaniczny dźwięk coś jakby chciały zadziałać a nie mogły. Sprawdzałem również drugim kluczykiem i efekt taki sam. Wie ktoś może co mogło się stać? Może to jakiś drobiazg a u "speca" wywale niepotrzebnie kaskę. Dodam, że auto jest wyposażone w automatyczne blokowanie zamków drzwi podczas jazdy może to ma jakieś znaczenie. Przed awarią to działało bo kilka sekund po ruszeniu wszystkie zamki się zamykały. Dziękuję za ewentualną pomoc.
hombre2007
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez krzycho74 środa, 10 października 2007, 23:37

"Zepsuł się centralny zamek tzn. nagle przestał działać. Naciskając przycisk na kluczyku świecą się lampy tak jak wcześniej (dwa lub jedno mignięcie) oraz słychać, jeśli siedzi się w środku, taki jakby mechaniczny dźwięk coś jakby chciały zadziałać a nie mogły"

Dziś miałem identyczny przypadek, centralny zamek przestał działać ale po kilku godzinach wszystko wróciło do normy :) :)

Jednak w przyszłości chciałbym wiedzieć co to jest i jak temu zaradzić więc jeśli znalazłeś przyczynę lub ktoś wie co to jest to proszę o kilka wskazówek!!!!!!

pozdrawiam
krzycho74
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam