Moje auto Renault Kangoo kupilem w 2002 roku w Lubinie w salonie "Górny-Poczynek" po kilki miesiącach na przeglądzie po 30 tysiącach zauważono, że puszczy się lakier w okolicach korków odpywowych na progach. Ponieważ wykonywany byl ten przsegląd w Długołęce pod Wrocławiem a zalezalo mi na aucie to postanowilem naprawe wykonac w serwisie gdzie auto zostalo kupione. Auto do naprawy oddawaa i odbierala moja mama i myslala ze skoro ASO wykonuje naprawe to bedzie wzorowo wykonana. Okazao się zaupenie inaczej. Podczas gruntownego mycia auta po ziemie okazao się, że korki odpywowe są zalepione silikonem a w czasie naadania wosku na lakier zauważyłem, że się uszczy na dachu. W związku z tym udaęm się do ASO w Lubinie aby naprawili progi task jak należy oraz zrobili coś z dachem. Serwis najpierw mnie zby z lakierem twierdząc, że ptaszki mi zrobiy psikusa a w związku z progami przyjeli zlecenie tyle,że musze poczekać na korki bo nie mają i muszą je zamówić u producenta (dosonie tak powiedzieli) Pomnieważ ASO odmówio naprawy lakeru na dachu udałem się do rzeczoznawcy (biegłego sądowego) po opinię w tej sprawie. Opinia była na moją korzyść, znalazl jeszcze kilka wad lakieru, porobil zdjecia i powiedzial ze teraz serwis sie nie wymiga W zwi azku z tym znów udaęm się do ASO w Lubinie aby zalatwić sprawe ale oni mnie zbywali. Nadal nie bylo korków a zeby nie oddawac 2 razy auta to lepiez zebym pioczekal. I takim sprsobem z roku 2004 przeskakujemy ze sprawą do roku 2006. Wysłałem wezwanie przedsądowe do Dyrektora Renault Polska i otrzymałem taką oto odpowiedź: "Firma Renault Polska jest generalnym importerem samochodów i nie zajmuje się bezpośrednio obsługą serwisową. Podjęcie decyzji o sposobie naprawy lub wymiany części należy do Autoryzowanej Stacji Obsługi, która odpowiada za jakość wykonanej naprawy. Autoryzowany pratner prowadzi samodzielną działalność i jest odpowiedzialny za świadczone usługi."
Kto w takim razie jest odpowiedzialny za źle wykonywane usugi przez Autoryzowany Serwis?
Czy Generalny Przedstawiciel może umywać ręce od źle wykonanych usług przez Autoryzowanego Partnera na które sam wydaje zgodę?