kontrolka świec

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

kontrolka świec

Postprzez Marcin czwartek, 14 września 2006, 21:56

Witam!
U mnie jest inny problem mianowicie przy dojeżdzaniu do domu mam kawałek 400m drogi z tłucznia nierównej zwalniam redukuję na 2 i bez gazu jeżdziłem zawsze do domu aż jakiś tydzień temu przy tych samych operacjach zapala się kontrolka świec żarowych i silnik dostaje większych obrotów i szarpie go jadąc bez gazu
Czyściłem EGR bo nawet nie wiedziałem co to jest i był brudny ale raczej działa.
Silnik 1,5 dci 2003r. 205 tys km
A i zaczoł przy przyśpieszaniu kopciś na czarno ale tylko jak ostro przyśpieszam??
Marcin
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: kontrolka świec

Postprzez Bullitt piątek, 15 września 2006, 08:20

Marcin napisał(a):Witam!
U mnie jest inny problem mianowicie przy dojeżdzaniu do domu mam kawałek 400m drogi z tłucznia nierównej zwalniam redukuję na 2 i bez gazu jeżdziłem zawsze do domu aż jakiś tydzień temu przy tych samych operacjach zapala się kontrolka świec żarowych i silnik dostaje większych obrotów i szarpie go jadąc bez gazu
Czyściłem EGR bo nawet nie wiedziałem co to jest i był brudny ale raczej działa.
Silnik 1,5 dci 2003r. 205 tys km

Przy zawieszonym EGR inna kontrolka sie zapala. Tu wyglada na typowy objaw niekontaktującej złaczki pedału gazu.

Marcin napisał(a):A i zaczoł przy przyśpieszaniu kopciś na czarno ale tylko jak ostro przyśpieszam??

To raczej normalne, jesli nie stawiasz zasłony dymnej...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez bogdanz2 niedziela, 22 października 2006, 08:19

Tez mam takie objawy jak postoi na wolnych obrotach d³u¿ej ni¿ 5 minut to obroty rosn± powy¿ej 1000 i kontrolka sie zapala . Te¿ chcia³bym wiedzieæ co pad³o .
bogdanz2

Postprzez Gość niedziela, 22 października 2006, 15:57

Ha porusza³em kostk± od peda³u gazu i kontrolka znikne³a .
Gość

Powrót do Pytam