W 1,6 16V co 120 tys lub co 5 lat,
1,9 dTi co 75 tys.
a 1,5 dCi niestety nie wiem ale jest tylu użytkowników, ze na pewno ktoś sie odezwie.
O właśnie widzę, że Bullit jak zwykle na posterunku
120 kkm to przecież jakiś absurd Tak samo jak wymiana oleju co 30 kkm . Widać że Renault sukcesywnie chce powiększać sprzedaż nowych samochodów poprzez wydłużanie przeglądów a co za tym idzie szybszego zajeżdżania silników
120 tys według książeczki ja tak właśnie zrobiłem w serwisie a jak zobaczyłem rachunek to zbladłem 2200zł (z tym że razem z przegladem i czyszczeniem hamulcy) , na dodatek uszkodzili mi przewód od klimy i chłodnice od klimy, waż wymienili za darmo ale chłodnice musiałem kupic i kolejne 300zł.
120 tys to zapewne optymalna pora na wymianę przy normalnej jezdzie no ale jak ktoś ostro daje w palnik to pewnie przydałoby sie wczesniej
Ja wymieniłem przy 95kkm, przy okazji uszczelniacz wałka.
Mechanik nic nie mówił że NIBY TO BYŁA OSTATNIA CHWILA.
Ale mój kangoo jest użytkowany duuużo na trasie.
Wiz napisał(a):Duzo na trasie to nie to samo co w miesie
Zgoda , ale 80% przebiegu robi moja małżonka , trasa spokojnie ale miato uwierzcie czasem aż sece boli jak cisnie (szczególnie na leżących policjantach)
Oj wielu , ( chyba na jej widok nogi im sie uginaja, a jechac dalej trzeba A poważnie pewnie tez z tego powodu amory z koncówkami wymieniałem.
Ach te kobiety