Kangurek a dzieci z ty³u

Off-topic: tematy związane z techniką

Kangurek a dzieci z ty³u

Postprzez pawe³ środa, 26 lipca 2006, 08:21

Witam Wsszystkich Kanguromaniaków

Mam pytanie a w³a¶ciwie pro¶bê o poradê. Obecnie je¿dzê Thali± z uwagi na powiêkszenie rodziny - 3 dzieci, ten model ju¿ odpada a z racji na zadowolenie i warunki finansowe chcia³bym pozostaæ w grupie Renault . W zwi±zku z tym poszukujê u¿ywanego autka, które gwarantowaa³oby komfort jazdy i bezpieczeñstwo jazdy 5 osobowej rodziny - 3 foteliki z ty³u. Czy kto¶ z u¿ytkowników korzysta z Kangurka jako typowo rodzinnego autka. nie je¿dzê du¿o chodzi g³ównie o rodzinne wyjazdy weekendowe. Czekam na Wasze opinie i radê , który z modeli Kangurka najlepiej spe³nia³by moje oczekiwania. Dziêki i pozdrawiam
pawe³

Re: Kangurek a dzieci z tyłu

Postprzez KiK środa, 26 lipca 2006, 08:33

paweł napisał(a):Witam Wsszystkich Kanguromaniaków

Mam pytanie a właściwie prośbę o poradę. Obecnie jeżdzę Thalią z uwagi na powiększenie rodziny - 3 dzieci, ten model już odpada a z racji na zadowolenie i warunki finansowe chciałbym pozostać w grupie Renault . W związku z tym poszukuję używanego autka, które gwarantowaałoby komfort jazdy i bezpieczeństwo jazdy 5 osobowej rodziny - 3 foteliki z tyłu. Czy ktoś z użytkowników korzysta z Kangurka jako typowo rodzinnego autka. nie jeżdzę dużo chodzi głównie o rodzinne wyjazdy weekendowe. Czekam na Wasze opinie i radę , który z modeli Kangurka najlepiej spełniałby moje oczekiwania. Dzięki i pozdrawiam

Paweł, ja jeżdzę tylko rodzinnie kangoorkiem z dwójka małych dzieci i naprawdę nie ma problemu by z tyłu weszła jeszcze jedna dorosła osoba [szerokość kanapy]. Przestrzeni bagażowej i możliowości jej zagospodarowania nie przebije chyba nic [ w tym segmencie aut oczywiście]. Dość powiedzieć, że u mnie wózek jest cały czas rozłóżony w bagażniku co nie nastręcza problemu żonie jak wychodzi z maluszkami na dwór - po prostu otwiera klapę i wyciąga wózek :D

Jeżeli pytasz o model kangoorka ... no to nie podałeś co Cię w nim interesuje - jedynie co mogę doradzić to szukać takiego co ma dwoje przesówanych drzwi z tyłu - najwygodniejszy. U nas tego brakuje.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez MK środa, 26 lipca 2006, 08:36

Witaj!!!
Każda wersja 5-osobowa :wink:
Oczywiście im lepiej wyposażona tym wygodniej.
Ja mam 2 dzieci, ale woziłem już 3-kę :arrow: fotelik (18kg) + 2 podkładki. Mieszczą się bez problemów a dzieci mają dużą swobodę.
Ja do lewych drzwi mam wątpliwość:
w większości podjeżdżasz do chodnika pr.stroną i na tą niech dzieci wysiadają bo mimo najbardziej rozumnych pociech nie możesz wykluczyć "wyskoku" z lewej str. wprost na ulicę.
Ja najmłodsze zawsze sadzam za sobą! A posadzenie maluszka w "lewy" fotelik nie jest trudne ze względu na przestrzeń w aucie, a i mama może się do niego odwrócić z przedniego siedzenia.
Gdy był starszy i sam siadał na fotelik, na podłogę kupiłem zwykły plastikowy taborecik i obciąłem nogi - taki podnóżek (przydaje się też do montażu rowerów na bagażniku dachowym) :wink: .
O bagażniku Kuba napisał 8)
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

dziêki

Postprzez pawe³ środa, 26 lipca 2006, 09:21

Dziêki Panowie. To moje zamierzenia po Waszych wypowiedziach nabieraja kszta³tu, co prawda zaden z Was nie ma jeszcze trójki :) ale skoro trójka siedzia³ to bie jest ¼le. Nie psa³em co mnie interesuje, bo sam dok³adnie nie przeglada³em modeli i swoje zainteresowania autem tej klasy opiera³em g³ównie na sentymencie do marki i cenie :wink: , po prostu roczniki 99 - 2001 no mo¿e 2002 s± w moim zasi±gu finansowym. Nigdy nie mia³em jeszcze przyjemno¶ci siedzenia ( nie mówi±c o prowadzeniu) w Kangurze. Co bym chcia³, ¿eby mój model mia³: trzy trzypunktowe pasy z ty³u, przestrreñ , wygodê, elektryczne szyby i lusterka, wspomaganie kierownicy, silnik wystarczy 1,4 no i¿eby jak najmniej siê psu³ :) , bo znawca mechaniki ze nie kiepski.
Zacze³o sie niewinnie a wysz³a z tego ca³a epopeja, w kazdym razie jestem ju¿ na tyle przekonany, ze z pewno¶ci± obejrzê sobie jakiego¶ Kangurka z bliska :) dziêki raz jeszcze, no i moze kto¶ cos jeszcze skrobnie :?:
pozdrawiam
Pawe³
pawe³

Postprzez MK środa, 26 lipca 2006, 10:06

Koniecznie się wybierz na przymiarkę (zarejestruj się w klubie to na pewno ktoś z nas Ci pomoże).
- pasy 3 pkt - mają wszystkie wersje
- elektryka też jest dość popularna (przynajmniej szyby)
- wspomaganie nie jest standardowe tylko w siln.1,2
- ja jeszcze mam (do sprzedania) 1,4 v8 RN - silnik całkowicie wystarczający (może masz w THALII ten sam?), oszczędny (6,2 - 7,2 trasa-miasto przy lekkiej nodze)
Pozdrowienia Marcin
Nikon D7100 Nikon D50

MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK środa, 26 lipca 2006, 10:12

Oczywiście, że skrobnę ;) ... skąd jesteś Pawle, to na bank uda się jakiegoś klubowicza namówić do pokazania Ci torbacza :D

Wygodę w lewych drzwiach upatruję w swobodnym sadzaniu, umieszczaniu fotelika z dzieckiem na tylnej kanapie, a sam to docenisz jak już dzieci nieco podrosną i wszystkie znajdą się w tyle auta :D Poza tym zawsze drzwi można zablokować tak by się nie otwierały od środka a wtedy problem z "nagłym" wtargnięciem na jezdnie zarzegnany.

Trzypunktowe pasy bezpieczeństwa z tyłu, z tego co wiem, posiadały wszystkie modele 5-cio osobowe. Różnica może być w dzielniu oparcia. Przestrzeń zanjdziesz niewątpliwie - wystarczy się przejechać na tylniej kanapie choć przez chwilę :lol: Elektryczne szyby i lusterka też nie są wielikm problemem ;). Wspomaganie w standardzie. Wygoda też :D Silnik 1,4 w zupełności wystarczy do normalnego użytkowania auta. Do tego rocznkiki 99-01 ... no to może wersja DECATHLON taka jak moja ;)

Co do psucia się ... to większość problemów jest przez nas omówionych na tym formu. Bez problemu znajdiesz kogoś kto powie Ci co może być nie tak.

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

c.d.

Postprzez pawe³ środa, 26 lipca 2006, 13:11

Hej. Ponowne dziêki, widzê MK i Kuba ¿e jeste¶cie starymi wyjadaczami na forum, znaczy dobrze trafi³em:-). Jestem z Siedlec, ale ¿eby kogo¶ nie fatygowaæ, skoczê obejrzeæ do salonu i pomy¶lê o konkretnym modelu. No i najpierw przedyskutuje ca³± sprawe z ma³¿onk± :).
MK - Twój Kangurek jest z pewno¶ci± dopieszczony, ale szukam czego¶ m³odszego, w kazdym razie ¿ycze powodzenia w sprzeda¿y. Zreszt± zobaczymy, bo du¿o zalezy od tego za ile sprzedam Thaliê, silnik chyba rzeczywie¶cie ten sam.
Kuba co do psucia siê .... :( to wiadomo jak siê je¼dzi to sie co¶ psuje, przy zakupie obawia³bym sie jeszcze tego ¿eby nie traiæ na autko, które ciêzko harowalo jako dostawczy, bo wiadomo ....
pozdrawiam
pawe³
pawe³

Postprzez KiK środa, 26 lipca 2006, 13:21

Paweł - tak naprawdę to ty byś musiał się pofatygować ;) jakieś 30 km od Siedlec w okolicach 12-16 sierpnia. To bys sobie zobaczył jak wygląda i jak sie jeździ Kangoorkiem z silnikiem 1,4.

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez MK środa, 26 lipca 2006, 13:24

Przy szukaniu z góry nie wierz w super stan za tanie pieniądze, cudów nie ma :wink: nawet jak na pierwszy ogląd jest OK!
Ostatnio edytowano środa, 26 lipca 2006, 13:24 przez MK, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrowienia Marcin
Nikon D7100 Nikon D50

MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez pawe³ środa, 26 lipca 2006, 13:24

No tak :) rozumiem jaki¶ urlop w okolicy, je¶li to tego czasu dojrzejê do decyzji to jestem gotów siê pofatygowaæ :D
pozdrawiam
pawe³

Powrót do Inne