Przegl±dy - co i kiedy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez siwy261976 wtorek, 4 lipca 2006, 06:03

jednak zamiast robić sobie "jaja" jednak można napisać i z głowy, jak znajdę chwilkę to przepiszę dla 1.4 :)
może jakaś blondynka uzywa także kangósia 1.4, no chyba że jest dla niej za mały :lol:
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK wtorek, 4 lipca 2006, 07:54

siwy myślę, że nikt nie robi sobie jaj :) Ale logicznie myśląc, jeżeli instrukcja ma być dla "blondynki" to taka osoba niewiele zrozumie z instrukcji umieszczonej na ścianie garażu - ot jakaś dodatkowa kartka. No chyba, że "ktoś" robi sobie z nas jaja i nie chce się przyznać, że nie wie co w kangoorku należy zmieniać i kiedy, ale na potrzeby akcji wymyślił sobie "blondynkę" :evil:
Ja nie zaryzykowałbym wywieszeniem takiej kartki, bo nawet jeżeli zostanie w pore zauważona koniecznośc odwiedzin warsztatu by "coś" zrobić ... to wierzysz, że osoba mająca kartkę na ścianie pojedzie i będzie wiedziała co ma zrobić :?: :?: Ja znając kilka takich "umysłowych blondynek" mogę powiedzieć, że jedynie staną się pośmiewiskiem w warsztacie do którego zawitają.
Za to świetnie sprawdza się moja ostatnia rada - zufany warsztat uprzedzony telefonicznie, że zjawi się pani z autkiem do przedlądu bo kilometry wskazują, że już by trzeba zawitać. Przynajmniej w warsztacie wiedzą, że nie należy Pani pytać czy używa Borygo czy Petrygo :)

kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez siwy261976 wtorek, 4 lipca 2006, 16:43

spoko, ja podejrzewam kik ten 2 wariant :) dobrze jest edukować nawet jeśli są to dziwne pytania, ja wyzanję zasadę zę niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
Swoją droga to co dla jednych jest oczywiste nie musi takie być dla pozostałuych :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez ROBAK wtorek, 4 lipca 2006, 21:28

dobrze jest edukować nawet jeśli są to dziwne pytania, ja wyzanję zasadę zę niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
Swoją droga to co dla jednych jest oczywiste nie musi takie być dla pozostałuych Smile

Hmmm , ja też tak MYŚLĘ :D :D :D

Pozdrawiam serdecznie ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass środa, 5 lipca 2006, 05:46

A może mój imienniku posiadasz taką okrojoną wersję również do silników benzynowych :wink: , zwłaszcza do 1,6?
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez cesto środa, 5 lipca 2006, 11:24

Łukasz
białe Kangoo 1,2 RN - D7F '99
cesto
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass poniedziałek, 10 lipca 2006, 12:13

Niech Twoje wielbłady zawsze znajdą droge do oazy, a palmy obrodzą daktylami... :wink:
Dzięki :!:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez Masaccio poniedziałek, 10 lipca 2006, 17:34

Nie sądziłem, że kupiłem tak bezobsługowe auto 8O Przegląd dopiero przy 30.000km. Zastanawiam się czy jest sens robić w aurotyzowanym serwisie, gwarancję mam do końca tego roku a 30.000km może nawet nie zdążę zrobić. Co byście zrobili na moim miejscu, robili przegląd w autoryzowanym serwisie (ok 700zł) czy może wymienić olej i jego filtr poza serwisem po 15.000km?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass poniedziałek, 10 lipca 2006, 17:46

Spróbować można, tylko wiesz, jak coś nie daj Boże się stanie to Aso się na Ciebie wypnie i powie że się popsuło bo olej wymienił Ci pan Włodek za 50 zł. A poza tym jeśli na przeglądzie nic się nie "okaże" to chwała Renaultowi :wink: , ale jeśli znajdą jakieś usterki to masz szanse na naprawę w ramach gwarancji. Powinni taki przegląd zrobić mimo, że nie dojeździsz tych nieszczęsnych 30kkm. A pogwarancyjnie to sam wiesz... kasa, kasa, kasa :evil: . Ja bym, poczekał i zrobił przegląd w Aso, w końcu po to jest gwarancja
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez Masaccio poniedziałek, 10 lipca 2006, 18:01

Lukass, właśnie o to chodzi, że przegląd mi wypadnie na koniec gwarancji, a 700zł to jednak dość dużo, 500zł praktycznie za nic!! Chłopaki z serwisu nawet nie potrafią powiedzieć co składa się na tę kwotę. Jeżeli wymienię olej, to nikłe są szansę, że się zorientują (tak mi powiedział kolega z forda).
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam