Co po Kangurku?

Off-topic: tematy związane z techniką

Re: Co po Kangurku?

Postprzez MK poniedziałek, 5 czerwca 2006, 06:43

rustyred napisał(a):...
Posłuchajcie jednak mojej historii (może Was urzecze?):
Mam Kangura od września. W tym czasie:
1. Jeden raz regenerowałem turbinę. Jeden raz ją potem wymieniałem. Razem 2300 PLN bez robocizny.
2. Miałem drobną naprawę zawieszenia. Cena niewielka, ale byłem pozbawiony samochodu dwa dni (nadmieniam, że w mojej sytuacji zawodowej i rodzinnej jest to katastrofa)
Ad.1. Z okazji turbiny samochód stał w warsztacie łącznie jakieś dwa tygodnie. Patrz też punkt 2.
....

Dobra. I teraz: Nie sumując tych kwot i ogólnie nie nawiązując do powyższego postu, pytam:

JAKI BĘDZIE TWÓJ NASTĘPNY SAMOCHÓD??? (ja chyba poszukam toyoty...)

Wyrazy współczucia :(
Dlatego z 2 ręki moim następnym autem
NIE BĘDZIE 1,5 DCI !!!
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK poniedziałek, 5 czerwca 2006, 08:03

rustyred napisał(a):Kuba, muszę Cię zmartwić. W pierwszej Lagunie był wybitnie nieudany silnik 2,2dt. Poracha. W drugiej jest 1,9 dCi JESZCZE BARDZIEJ (!!!???) awaryjny niż ten 1,5.

Rusty ... no to mnie zmartwiłeś :cry: :cry: Jeżeli nie lagunka to będzie XM też w kombi ... albo ostatecznie Xantia - ale to wszystko pod warunkiem, że mnie na nowego torbacza stać nie będzie :P

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez rustyred poniedziałek, 5 czerwca 2006, 09:41

Kuba, a może jakiegoś słynącego z niezawodności japońca?

Podobno Nissan wypuścił jakiś ciekawy model :lol:
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK poniedziałek, 5 czerwca 2006, 10:53

rustyred napisał(a):Kuba, a może jakiegoś słynącego z niezawodności japońca?

Podobno Nissan wypuścił jakiś ciekawy model :lol:

Racja - PATHFINGER :D :D Ale mnie na niego nie stać ;) A japońca raczej nie kupię - za dobrze jeździ mi się francuzami :P

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez rustyred poniedziałek, 5 czerwca 2006, 11:06

(miałem na myśli Kubistara :))
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez darecki poniedziałek, 5 czerwca 2006, 17:14

rustyred napisał(a):
Powyższe 11 punktów odnosi się do JEDNEGO egzemplarza.

Przejechałem nim w tym czasie niecałe 20000km. Wcześniej, według mojej oceny, miał około 90000.

No to naprawde masz pecha! Ja swoim przejechałem tyle samo , przebieg mam ponad 150 tys km i jak na razie to zaraz po kupnie zainwestowałem ok 500zł ( oleje , filtry , szczęki , końcówki , świece , pasek klinowy). No dołożyłem jeszcze gaz , ale teraz jeżdże taniej jak dci :lol: . Teraz czeka mnie jeszcze wymiana oleju i świec i mam nadzieje , że nic więcej.
Jak miałbym zmieniać to też na renault- jeżdże od 1998 roku i przez tyle lat dołożyłem może ze 2 tys.
było:kangoo 1.4 lpg 2001
jest:kangoo 1.5 dci 2011
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kavka poniedziałek, 5 czerwca 2006, 18:49

jeżdże od 1998 roku i przez tyle lat dołożyłem może ze 2 tys.

To kolega na powietrzu jeździ :lol: :wink:

Ja również nie zmieniłbym marki , co więcej ... nie zmieniłbym modelu :wink: No chyba że coś większego choć nie powiem że nie marzy mi się komforotowe zawieszenie jak w VW czy BMW , ale Kangoorek ma to coś ... :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb poniedziałek, 5 czerwca 2006, 22:57

Elo;

Z jednej strony Kangoorek ma to coś - pakowny, wysoko się siedzi, plusior za tylne drzwi suwane - ale z drugiej strony za dużo typowych - seryjnych usterek - powtarzających się u wielu osób - na zasadzie ten typ tak ma (kontrolka poduchy, elektroniczny gaz w 1.5 dci i parę innych). Jak mi będzie dalej potrzebna ciężarówka to sobie kupię Forda Connecta albo Caddy a jak nie to Mondeo kombi. Pewnie nieprdko bo moje Kangoo ma dopiero roczek i pewnie jeszczcze 2 latka nim pojezdze.

Pozydro.
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Bullitt wtorek, 6 czerwca 2006, 10:25

skarb napisał(a):Elo;

Z jednej strony Kangoorek ma to coś - pakowny, wysoko się siedzi, plusior za tylne drzwi suwane - ale z drugiej strony za dużo typowych - seryjnych usterek - powtarzających się u wielu osób - na zasadzie ten typ tak ma (kontrolka poduchy, elektroniczny gaz w 1.5 dci i parę innych).

Wystarczy wywalic te cholerne wtyczki i polutować na stałe.

skarb napisał(a):Jak mi będzie dalej potrzebna ciężarówka to sobie kupię Forda Connecta albo Caddy a jak nie to Mondeo kombi. Pewnie nieprdko bo moje Kangoo ma dopiero roczek i pewnie jeszczcze 2 latka nim pojezdze.

Pozydro.

Po zlotowych rozmowach wiem, ze z Connecta nie bedziesz zadowolony. Nie jeździ. Miałem juz okazje sie z nim zapoznać. A Caddy jakby było TDI 2.0 i do tego za normalne pieniądze to tez sie pisze :wink:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Gavel wtorek, 6 czerwca 2006, 12:06

zuwik napisał(a):jak ktoś nie zgina nadgarstka 90 stopni w dół nie wbije czwórki

Z tym się nie zgodze. Miałem dokładnie to samo. Po sprzedaży AX'a jeździłem prawie codziennie przez miesiąc Kangurem i jak wsiadłem do nowo kupionego Vento to miałem ten sam problem z czwórką :) Po dwóch dniach tak mnie nadgarstek bolał że chciałem jechać na giełde i go sprzedać :!:
Na szczęście po tygodniu gimnastyki nauczyłem się jak bezboleśnie zmieniać biegi :) Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Trzeba tylko znaleźć odpowiednią pozycje za kierownicą.

A wracając do głównego wątku w tym temacie to nie zamieniłbym Torbacza na Lagune czy Meganke. Co najwyżej na coś większego np. Scenic albo jeszcze dalej: Espace ale nie wiem czy kiedykolwiek dorobie się na takie auto :D
Kangoo 1,5 dCi, 80 KM, wiśnia, klapa

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne