Lam3r... pogadajmy jak komputerowiec z komputerowcem
Górną półkę reanimowałem już 2 razy... robiąc prowizorki.
Jeżeli po kupieniu oryginalnych "kołków" pod sruby do półki nie uda mi się
zlikwidować jej zluzowania

to chyba się poddam.
Od jakiegoś czasu poprostu dałem sobie spokój z likwidowaniem drobnych trzeszczeń. Patent z dokręcaniem śrub nie sprawdził się, bo przy moim przebiegu i przejściach poprostu nie ma już do czego przykręcać.... plastyki się wyrobiły

Wszyscy wiemy, że jakość materiałów i wykończenia jest kiepska i nie to daje nam frajdę z jazdy tym samochodem.
Jedyne co zrobiłem to wygłuszenie dużych powierzchni i to ma sens.
Co do tapicerki robionej na zamówienie to szacuję koszty na poziomie 1000-2000zł za dobre obszycie materiałem dachu, słupków i pozostałych odkrytych el. Słyszałem o dwóch firmach we Wrocku, które robią takie rzeczy... jedna jest za Cukiernią Wolaka na Ostatnim Groszu, a druga gdzieś w ok. Jedności Narodowej.
Teraz spinki z drzwi... składają się z 2 części i łączą się na wcisk/zatrzask. Jedna część jest w tapicerce a druga w blasze np. drzwi. Odrywanie tapicerki trzeba robić delikatnie, ale zdecydowanie - spinki się rozłączą, ale każda taka operacja osłabia mocowanie i po 2-3 razach trzeba je wymienić. Jeżeli jesteś serwisantem to pewnie znasz zasadę, że jak już wszystkie sposoby zawiodą to lookasz do instrukcji... torba czeka