Ekstra patencik, co prawda mój torbacz rocziik 2000 ale usterka znikła po przeczyszczeniu styków. a już mysłałem że musze wymienić czujnik poduszki.
Dzięki i pozdr.
coolerek napisał(a):jesli zapala wam sie kontrolka AIRBAG to jest na to sposób wystepowanie takej usterki to modele 98 i 99 rok (dane z serwisu renault) pod siedzeniem kierowcy jest kabel który łączy sie z napinaczami pirotechnicznymi !!!! kostka jest dokładnie pod waszym siedzeniem pamietaj przed przystąpieniem do pracy wyłącz zapłon i wyjmij kluczyk ze stacyjki rozłącz kostke // kup spray do styków// wpsiknij go troche i zaczep ponownie to samo w fotelu pasazera !! nastepnie przy lewarku zdejmujemy osłonę 4 sróbki i odpianmy sterownik poduszki i powtarzamy spray i zakładamy !!!!!!!!!!!!!! u mnie juz chodzi i nie brak serwisu to nigdy nie są uszkodzenia czujników wiem to bo mam kumpla w renault i oni to samo robią
pozdrawaim
Czyli tunel. Pod nim jest sterownik airbag (śrUbki)jasiek22 napisał(a): zdejmujemy osłonę 4 sróbki
skawina napisał(a):Czyli tunel. Pod nim jest sterownik airbag (śrUbki)jasiek22 napisał(a): zdejmujemy osłonę 4 sróbki
czerja napisał(a):proponuje przeczytać na forum CUD KANGURKA,przez ponad rok świeciła mi się kontrolka airbagu,kombinowałem sam jak również przy pomocy Was nic nie pomagało a tu naraz sam z niczego i zgasła i teraz spoko.CUD
Mascot napisał(a):teesz - ładnego kotleta odgrzałeś
Na problemy z czujnikiem otwartych drzwi, polecam jego demontaż i czyszczenie. Do styków dostaje się woda, powodując korozje na stykach ( blaszkach ) czujnika.
Łatwiej zdjąć te na slupku B od drzwi bocznych, stycznik drzwi przednich wymaga demontażu plastików wewnątrz oraz zwijacza pasa bezpieczeństwa.
slay napisał(a):Zostaw to
Wystarczy jak wyczyścisz pod fotelami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości