Fiksować nie fiksował, ale rzeczywiście, jeszcze ćwiartka płynu weszła. Odpowietrzył się do końca.
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka

wymiana termostatu to 10 min klucz 10 3 sruby i chyba silikon bo ta uszczelka to tak srednio trzytma
 wymiana termostatu to 10 min klucz 10 3 sruby i chyba silikon bo ta uszczelka to tak srednio trzytma  pozdrawiam.
 pozdrawiam.

redondo00 napisał(a):witam.
jak sprawdzic ... hym podczas rozgrzewania na postoju rozgrzewa sie tez rura za termostatem i chlodnica wtedy zablokowany jest termostat u mnie bylo odwrotnie grzal sie bo sie zacial temostat. wtedy wyciagnalem go wogole zeby sprawdzic czy uklad chlodnicy dziala sprawnie . Kangoo nie moglo osiagnac temp pracy . Nie wolno zaslaniac niczym chlodnicy bo wkoncu sie zagrzeje staniesz na swiatlach i go przegrzejesz bo co ma go wtedy chlodzic jak chlodnica jest zaslonieta to pomylka i wcale nie grzeje sie szybciej bo termostat puszcza zalezy od modelu najwczesniej od 86 st C wiec ma temp pracy i dop wtedy sie otwiera wiec jak jest nie dogrzany to po 1 . bardzo dlugo sie grzeje po drugie po odpaleniu grzeje rure za termostatem i chlodnice odpalic czekac i sprawdzicwymiana termostatu to 10 min klucz 10 3 sruby i chyba silikon bo ta uszczelka to tak srednio trzytma
pozdrawiam.

Termostat już mam, ten do 1.5dci, na 3 węże i czujnik temperatury 4 pinowy. Na co mam się szykować podczas wymiany? Różne klucze fi10 do 3 śrub M6? Kombinerki wystarczą do zacisków węży? Uszczelka nowa będzie szczelna? Ile płynu mi się wyleje? Odpowietrzać koreczkiem na termostacie, zbiorniku wyrównawczym, wężach, chłodnicy? Sam się odpowietrzy po kilku jazdach? Pozdrawiam.
 Termostat już mam, ten do 1.5dci, na 3 węże i czujnik temperatury 4 pinowy. Na co mam się szykować podczas wymiany? Różne klucze fi10 do 3 śrub M6? Kombinerki wystarczą do zacisków węży? Uszczelka nowa będzie szczelna? Ile płynu mi się wyleje? Odpowietrzać koreczkiem na termostacie, zbiorniku wyrównawczym, wężach, chłodnicy? Sam się odpowietrzy po kilku jazdach? Pozdrawiam. 

Podmiejski napisał(a):ale tu nie o dizlu gadamy tylko 1.6 benzyna
poprosimy admina o pomoc....
redondo00 napisał(a):wymiana termostatu to 10 min klucz 10 3 sruby i chyba silikon bo ta uszczelka to tak srednio trzytma

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości