Kangoo problem z wycieraczkami

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Kangoo problem z wycieraczkami

Postprzez biancoo sobota, 23 sierpnia 2014, 09:01

Miałeś rację uszkodzony był silniczek, wymieniłem go, wycieraczki niby chodzą ale problem mam z ich ustawieniem, na razie zamontowałem tyko tę od kierowcy, problem polega na tym, że na czasowych wycieraczka zatrzymuje się w połowie szyby, ale na 2 biegu obraca dobrze pełny obrót. Czy wiesz co jest grane? Jak to ustawić. Myślałem, że np włączę raz wycieraczki, np na czasowych, wyłączę zapłon, zamontuję wycieraczki i gotowe a tu same niespodzianki.
Kangoo 1,2 16V Expresion 2003 r zielony - mam go od nowości. Jestem z niego zadowolony dlatego będzie u mnie jeszcze długo
Audi A 4 kombi 2.0 (gaz) 2004.
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez skawina sobota, 23 sierpnia 2014, 09:06

Nie ustawiaj samych ramion, tylko ustawiaj na silniczku cały mechanizm - na tej jednej nakrętce. Odkręć nakrętkę, zdejmij mechanizm i włącz wycieraczki i wyłącz przełącznikiem, żeby silnik sam się zatrzymał. Dopiero potem ustaw pióra na dole szyby i zakręć. Spróbuj ponownie, bo może trzeba jeszcze doregulować o ząbek - też mechanizmem, a nie piórami..
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez biancoo sobota, 23 sierpnia 2014, 10:14

Kolego skawina, wielkie dzięki za pomoc. Mam już wycieraczki. :-) Dzięki Twojej pomocy zrobiłem to sam, nie musiałem ciągać się po mechanikach, miałem dużą satysfakcję, no i czegoś nowego się nauczyłem. Czy tu na forum nie kliknij w pomógł. Na forum muzycznym mamy coś takiego.
Pozdrawiam
Kangoo 1,2 16V Expresion 2003 r zielony - mam go od nowości. Jestem z niego zadowolony dlatego będzie u mnie jeszcze długo
Audi A 4 kombi 2.0 (gaz) 2004.
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez skawina sobota, 23 sierpnia 2014, 10:16

Cieszę się, że pomogłem :P
Normalnie mam rumieńce :lol:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak