Czyżby uszczelka ?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Czyżby uszczelka ?

Postprzez janokangur sobota, 31 października 2009, 13:19

MaciekR4 napisał(a):jeżeli wskaźnik będzie pokazywał temperaturę i będzie ona rosnąć (tak jak normalnie, tj. do pewnego momentu i obniży się przy włączeniu wentylatora) to płyn masz...natomiast jeżeli nie włączy się wiatrak, a będziesz stał i temperatura na wskaźniku spadnie, tzn. że ubyło duuużo płynu i czujnik nie jest w stanie podać dobrze temperatury na wyświetlacz (nośnikiem temp. dla czujnika jest płyn, a temp. powietrza on dobrze nie mierzy)

Nie no rozumiem ,ale jak wyparował mi ten płyn w czwartek to pomimo że go zostało niewiele w układzie to wskażnik pokazywał mi prawie max. temp. płynu tz 2 kreseczki przed maxem.
janokangur
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez karads wtorek, 15 lipca 2014, 12:47

podepnę się pod temat ponieważ jak się skoczek nagrzeje robią się twardawe węże od chłodnicy (są dużo twardsze niż na zimnym), woda w zbiorniczku nie bulgocze, nie ubywa jej, auto nie kopci, nie ma zawiesiny na korku oleju. Wymienione ostatnio czujnik temperatury , termostat na nowy (pomimo ze na początku roku był założony nowy), wymieniony zbiorniczek i nowy kawałek węża z odpowietrznikiem. Auto obecnie zalane wodą i odpowietrzone. Zastanawiam się czy przyczyną twardszego węża z chłodnicy nie może być zapchana nagrzewnica która stawia opór w przepływie wody, dodam tylko że zimą prawie nie daje ciepła.
Kangoo 1.4 Expression 75KM 2001 Srebrny
karads
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez skawina wtorek, 15 lipca 2014, 13:17

Nagrzewnica ma swój obieg. Nie ma nic wspólnego.
Węże zawsze będą twardsze. To jest układ ciśnieniowy.
Ale nie wiem na ile są twardsze....
Skoro nic się nie dzieje to po co trzęsiesz portkami? :lol:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez karads wtorek, 15 lipca 2014, 15:43

tak się zastanawiam ponieważ ostatnio po przygodach z pękniętym zbiorniczkiem i wymianą kawałka węża z odpowietrzeniem na wężu z nagrzewnicy i zrobieniem miedzianych króćców węże mi wyskakiwały z tych króćców ale po max dokręceniu pękł mi przewód z nagrzewnicy dalej już przy termostacie po części już chyba z przepracowania ponieważ jak go chciałem zdjąć to się rozpadł w rękach. Założyłem nieco większy ten przewód na szybko, muszę poszukać gdzieś nowych węży o tej samej średnicy ponieważ w dwóch sklepach mieli za małe i nie wcisnę ich na króćce a chcę powymieniać część starych przewodów. Mam wrażenie że jeszcze gdzieś mi się poci chyba na wężach bo delikatnie miałem dzisiaj mniej tej wody . Niestety nie pamiętam jak twarde miałem wcześniej te węże z chłodnicy :(
Kangoo 1.4 Expression 75KM 2001 Srebrny
karads
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam