No to tak: ponieważ mój kangur strasznie szarpał przy zmianie biegów, wymieniłem poduszkę łączącą skrzynię z silnikiem (pisałem o tym w moim poście o przywracaniu milenijnego kangura do życia).
Szarpanie ustało, za to pojawiło się stukanie z komory silnika przy zmianie obciążenia silnika. Dotkliwe dla uszu na zimno.
Wymieniłem poduszkę silnika - tę główną po prawej stronie.
Niby ustało, ale gdy słuch się przyzwyczaił, słyszę teraz dalej pukanie, przy zmianie obciążenia silnika. Słabo przy przełączaniu biegów, mocniej przy puszczaniu gazu lub jego wciskaniu przy zapiętym dowolnym biegu. Znów mocniej na zimnym silniku.
I teraz tak: obstawiam drugą poduszkę silnika. Ta główna była zerwana i silnik wisiał na niej, a raczej na jej zwłokach. Podobnie było z poduszką skrzynia/silnik.
Więc wniosek automatyczny - 2 poduszka silnika też pewnie jest uszkodzona, bo na niej cały zespół napędowy się obwieszał.
Ale mechanik mówi, że ona jest gdzieś po lewej stronie (patrząc od kierownicy), a ja z kabiny słyszę stukot raczej po prawej stronie. No ale odgłosy się noszą po kaście.
1. Zanim wydam kasę, pytam Was, może ktoś już doświadczył i może podpowiedzieć coś...
2. na ilu poduszkach wisi ten zespół napędowy (1,9 dTi) i gdzie one są?
3. ktoś może podać ich symbole, nazwy, linki np. z InterCars? - tu szczególnie tej drugiej poduchy silnika, bo oczywiście główną i skrzyni znam...
Dziękuję!