kokpit

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

kokpit

Postprzez agasti wtorek, 26 lutego 2008, 19:22

proszę nie denerwujcie się na mnie ,że nie umiem znaleźć tematu , który mnie interesuje ale poradźcie jak zdjąć kokpit (ten cały plastik z przodu ) w celu wymiany nawiewu środkowego . Od jakiegoś zasu jest zepsuty i ostatnio został nabyty (za okrągłe 100 zł na szrocie :evil: ) ale teraz jest problem jak sie dostać do tego ustrojstwa
aga Kangoo 1,9 Dti RXE 2001 niebieski samczyk z klimą
agasti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tomekg wtorek, 26 lutego 2008, 21:47

Kratki przednie wymieniasz bez rozbierania deski, a środek nawiewu, próbowałem, ale raczej nie da się wymienić, wymienia się całą deskę, a na allegro kupić można wszystko zawsze ktoś mógł rozciąć deskę z wersji angielskiej i już jest element, który nie występuje, jako część wymienna. Mam dwie deski z uszkodzonym panelem środkowym, deskę można kupić za 350-450zł plus kawał pracy z wymianą. Do panelu środkowego można się dostać od góry bez wyjmowania całej deski, zdejmując górną część deski zależnie od rocznika- środkową lub całą (od 2003r.), po zdjęciu dostaniesz się do pokrętła i cięgna otwarcia wylotów powietrza, najprawdopodobniej jest oderwane od pokrętła i zostało na pozycji zamknięte, wystarczy je popchnąć do przodu i zostanie otwarte na stałe( dobrze było by je zablokować w takiej pozycji) lub sprubować naprawić http://www.kangoo.schron.pl/modules.php ... ght=#31457.
Pozdrawiam Tomek
Kangoo 1.4 ' 98 biały
Kangoo 1.5 dci '05 Privilege wiśniowy-już go niema
poczuj troszkę luksusu
tomekg
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: kokpit

Postprzez agasti czwartek, 6 marca 2008, 17:59

no i udało się !!!! nawiew wymieniony . Obyło się bez wyjmowania całej deski . Wystarczyło odkręcić ta część z wyświetlaczem od radia i wyszła ta uszkodzona część a potem wyjąć radio i włożono nowy nawiew . Wszystko trwało ok godziny . CZęść , która wyjęta została z auta jest teraz w 100% naprawialna
aga Kangoo 1,9 Dti RXE 2001 niebieski samczyk z klimą
agasti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam