Witam. 
Mam problem z podłączeniem uniwersalnego modułu domykania szyb z centralnego zamka.
Poprzedni właściciel odciął oryginalny autoalarm po tym jak kilkukrotnie włączył się w nocy. A co za tym idzie nie działa oryginalny moduł centralnego zamka i dokładany w serwisie moduł domykania szyb  - znalazłem je po odkręceniu licznika (brak jakichkolwiek schematów w internecie mimo wpisania nazwy - ogólnie jakby coś takiego nie istniało). 
Został założony nowy moduł centralnego zamka (też przez mojego poprzednika) - działający bez udziału autoalarmu. Moduł posiada wyjcie tzw. komfortu. Dokupiłem uniwersalny moduł domykania szyb sterowany sygnałem z centralnego. Przy przy próbie podłączenia natrafiłem na problem. Otóż moduł domykania szyb po dostaniu impulsu z centralnego wysyła sygnał plusa lub masy na podnośniki szyb. 
Szyba kierowcy sterowana jest z włącznika 5pin (właściwie włącznik ma 6 pin, ale kostka dochodząca tylko 5pin  - jeden pin włącznika jest poza kostką) / na oba kable podnośnika dochodzi "w stanie spoczynku' masa - także po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. I tu bez problemu podłączyłem kable modułu i wszystko działa / moduł podaje + na odpowiedni kabel i domyka szybę
Na problem natrafiłem gdy chciałem podłączyć szybę pasażera. Ta sterowana jest włącznikiem 6pin (tu kostka dochodząca ma także 6pin). Na oba kable podnośnika dochodzi + po włożeniu kluczyka / bez kluczyka w stacyjce nie dochodzi nic do podnośnika. Więc samo podanie + z modułu nic nie daje bo brak masy na drugim kablu podnośnika
Jak podłączyć szybę pasażera? Czemu jedną szybą steruje + a drugą masa? Ma ktoś opis lub schemat elektryczny włącznika 5pin i 6pin - może podmiana kabli coś pomoże, tak aby szybą pasażera sterował plus (analogicznie do szyby kierowcy)

Gdzieś powinno być na forum. Pamiętam, że obracałem polaryzację przycisku pasażera.
   Gdzieś powinno być na forum. Pamiętam, że obracałem polaryzację przycisku pasażera.