To jakiej mocy bezpiecznik wsadziłeś, że Ci kabkle stopiło??? Jeżeli to faktycznie był bezpiecznik od pozycyjnych, to stawiałbym na podświetlenie zapalniczki, ewentualnie przycisku w panelu (jeśli masz).
przez Aston1981 poniedziałek, 30 czerwca 2014, 19:31
A dzięki przynajmniej już coś więcej wiem jak nie miałem tego bezpiecznika to nie świeciło mi tylne światło mijania od strony pasażera i podświetlenie tablicy rej. napięcie pociągnąłem z drugiego reflektora również do tablicy rej. Teraz oświetlenie zewnętrzne mam OK tylko zależy mi jeszcze na oświetleniu wewnętrznym.
Może macie jakieś pomysły skąd dokąd poprowadzić napięcie z innego bezpiecznika żeby minąć gniazdo na którym występuje zwarcie???
A nie prościej odpiąć zwierające gniazdo? O ile rzecz jasna jesteś pewny, że to wina gniazda.
Ciągnięcie dodatkowego zasilania do lamp to partyzantka. One po to są na oddzielnych bezpiecznikaxh, żeby w razie spalenia jednego druga strona świeciła.
przez Aston1981 poniedziałek, 30 czerwca 2014, 21:19
zgadzam się z Tobą Lucass to mam na jakiś czas żeby przynajmniej ze światłami jeździć. Zrobił bym to jak bym miał jakiś schemat ale ciężko z nim Będę próbował dalej albo oddam kangura do jakiegoś elektryka...
Jak będziecie mieli jeszcze jakieś pomysły to piszcie zobaczę co się będzie działo