Co po Kangurku?

Off-topic: tematy związane z techniką

Postprzez KiK środa, 7 czerwca 2006, 17:57

Bullit powtórzę to raz jeszcze ... wyraziłem własne zdanie i moją własną opinię do której mam prawo:!: :!: :!:
Jeżeli dążysz do prawdy byś przynajmniej tym dążeniem nie atakował innych :( :(

Kuba

PS: to Ty powiedziałeś że przez dCi pada zawieszenie ... ja tylko głośno zastanawiałem się czy przypadkiem dCi nie jest gdzieś indziej składane jak pozostałe kangoory np benzyny.
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez zuwik środa, 7 czerwca 2006, 18:28

Ojej, pierwszy dym beze mnie i skasowali początek nim poczytałem :lol:

Kochani :!: Prawda jest taka, że wszystkie Skoczki są cudowne, jak dzieci. A dCi są jak "inne" dzieci, które wymagają specjalnej opieki, ale za to mają szczególne zdolności ;)

Temat powinien skończyć się dawno. Urokiem dCi są padające wtryski, przy złym traktowaniu. Urokiem jest też złączka gazu i EGR. Urokiem benzyniaków jest potencjometr przepustnicy. Urokiem starych jest bucząca dmuchawa, urokiem nowych korozja na drzwiach. Urokiem drzwiowców - rdza na zawiasach, urokiem klapaczy - problemy z zamykaniem :) Urokiem wszystkich jest kontrolka AirBag i wspaniali ich użytkownicy, którzy uwielbiają Kangoorki z wszystkimi ich słabościami, za wszystkie ich zalety :D I dlatego po Kangoorku będzie Kangoorek i już :D

Lepiej? ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez sw środa, 7 czerwca 2006, 19:03

A ja powiem tak: Śledząc tą dyskusję dochodzę do wniosku, że przed kupieniem kolejnego auta dokładnie prześledzę wszystkie wątki na forum wybranej marki (jesli to będzie kangur, to będę miał mniej roboty).
Ryzyko jest takie, że po przeczytaniu kilku takich dyskusji przesiądę się na rower ;)
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik środa, 7 czerwca 2006, 19:09

Sławku - jaki przebieg i ile wtrysków wymieniłeś? :)

Aha, nowe dCi'ki (70 i 85) ponoć mają wzmocnione wtryski (to dla tych, co czytają nasze forum bo chcą kupić nowego Kangoorka ;) ).
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kavka środa, 7 czerwca 2006, 19:55

urokiem nowych korozja na drzwiach

Skąd ja to znam :lol: :wink:
I dlatego po Kangoorku będzie Kangoorek i już

No Żuwik i o to chodzi :wink:
nowe dCi'ki (70 i 85) ponoć mają wzmocnione wtryski

A to ciekawe :wink: W takim razie chip powyżej 110 PS :lol: :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rustyred środa, 7 czerwca 2006, 20:12

Noooo, to ładnie kolega rustyred napuścił dymu na forum :)
Ale zanim się, szanowni członkowie, do końca złajacie, pamiętajcie, proszę, o jednym. Piszący te słowa zakupił kangura z głupia frant, bo akurat taki samochód trafił się z cenie, na jaką było go (mnie) stać, a zarazem spełniał minimalne wymagania systemowe przyszłego właściciela. I bez wątpienia większość moich problemów wynika WYŁĄCZNIE z kompletnie morderczej eksploatacji auta przez dwóch poprzednich posiadaczy, o czym nie miałem pojęcia kupując go, a za co teraz słono płacę. I co niestety promieniuje na moje poglądy, bo ostatnio, oglądając nowe samochody w necie, odruchowo omijałem Reno. I nie pogniewajcie się, jeśli kiedyś po prostu się z klubu wypiszę, bo dziś mija, a to kolejna wizyta, dziewiąty dzień kangura w warsztacie (wspoma, sworzeń wahacza, czujnik pompy wtryskowej, zasilanie turbiny) i mam poważnego doła. I jeśli po tej naprawie nie nastąpi poważna poprawa, to ja dziękuję. Czekam na Roomstera albo kupuję Toyotę. Nie mam czasu nie mieć samochodu.
Co nie zmienia faktu, że prawdopodobnie tak samo płakałbym na dti lub 1,4, gdybum taki właśnie egzemplarz, podobnie zarżnięty, nabył. Co Wam dedykuję na pojednanie, bo wyczułem trochę nietypową dla forum, podłą atmosferę.
A to ja mam mieć dość. Zresztą mam. Czego Wam z serca nie życzę.
Pozdrawiam Was i życzę Wam przychylności Wielkiego KaNGURA, CHOĆ MNIE OPUŚCIŁ.
Jeszcze z Wami..
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik środa, 7 czerwca 2006, 20:21

Rusty - mam nadzieję, że będzie nam dane się chociaż spotkać, nim powiesz papa Wielkiemu....

Na pewno przykre musi być czytanie, jak to inni cieszą się z używania swoich kochanych ulubionych dCików....

Cholera no nie wiem jak Cię podnieść na duchu... :(

A tak wogóle to z Roomsterem dalej możesz pisać, ale... nie wolisz nowego dCi85? :roll:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK środa, 7 czerwca 2006, 20:48

Gwoli informacji sprawa została wyjaśniona :D Mam nadziję że kiedyś z Bullitem spotkamy się przy "wodopoju" niekoniecznie z naszymi torbaczami :wink:

Rusty - wiesz, że możesz być z nami niezależnie czy masz kangoora czy też nie :?: :?: Klub to ludzie - nie auta 8)

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez rustyred środa, 7 czerwca 2006, 21:03

Bóg Wam zapłać i Wielki Kangur wynagródź za słowa otuchy. Jeśli mam być w klubie, to wolałbym z Kangurkiem. W przeciwnym razie założę się, że wykończyłbum Was opowieściami z mchu i paproci: "Ja jak miałem Kangoo, to mi się..."

Jednak wierzę, że to jest ten ostatni remont i będzie spokój. Bo jak nie..
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK środa, 7 czerwca 2006, 21:24

rustyred napisał(a):Bóg Wam zapłać i Wielki Kangur wynagródź za słowa otuchy. Jeśli mam być w klubie, to wolałbym z Kangurkiem.

Na zlotach będziesz się mógł przejechać kangoorkiem ... na małą wycieczkę :D

Jednak wierzę, że to jest ten ostatni remont i będzie spokój. Bo jak nie..
Ciiiiiiii ... bo kangoor usłyszy i jeszcze się mu nie poprawi ;)

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne