Panowie czy wiecie gdzie jest podłączona masa świateł tył, gdzie szukać? Pytam bo cos mi się zaczyna dziać nie tak. Jak jadę i mam włączone przednie wycieraczki na szybę i jak przyhamuje to włącza mi się tylna chociaż jest wyłączna przy kierownicy, tak jak mamy na biegu wstecznym ze działa tył przy włączonym przodzie wycieraczek. Dodatkowo jak naciekam hamulec to odzywają mi się czujniki cofania, piszczek mi pika.Jest to nie zawsze ale jest. Tez prawy kierunek załącza mi piszczki od cofania. Dodam ze czujniki cofania podłączone sa pod prawa tylna lampę bo patrzyłem kiedyś do schowka prawego w bagażniku gdzie podnośnik schowany i tam widziałem centralkę od czujników cofania.
Potrzebuje podpowiedzi gdzie szukać przyczyny? Czy od razu umówić sie do elektryka chociaż mam nadzieje ze może by pomogło wyciagnięcie lampy tył prawej i może wyczyszczenie kostki i ewentualnie poszukania masy od lampy i wyczyszczenia?
Bardzo proszę o podpowiedz, dziękuje i pozdrawiam wszystkich czytających mój post.