WADY W KANGOO III 2008 NOWY MODEL

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Re: WADY W KANGOO III 2008 NOWY MODEL

Postprzez lam3r piątek, 7 maja 2010, 19:54

Ech... jakoś nie umiem się tym cieszyć.

Nadal pozostała kwestia drgań i buczenia;-(
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb piątek, 7 maja 2010, 21:41

Z drganiami to im zgłoś na piśmie - tak jak ja to zrobiłem.

A potem przy odbiorze auta napisz, że odbierasz z nieusuniętą wadą.

Tydzień przed końcem gwarancji robię ocenę techniczną PZMOT i piszę reklamacje do Renault Polska z wezwaniem do usunięcia wady i potem będziemy chodzić po sądach.
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez gre81 sobota, 8 maja 2010, 07:11

skarb powiedz do jakiego serwisu w łodzi jeździsz albo w okolicach masz swoje doświadczenia tzn w którym mniej problemów i jak mówicie są bardziej kumaci bo ja właśnie wczoraj..... go .....kupiłem....wiem wiem psuje się i jest do dupy ale co zrobić, dodam że moja żona oglądacjąc auta na SALONIE dopatrzyła się ZACIEKÓW LAKIERU, sprzedawcy nie wiedzieli gdzie patrzeć ze wstydu... dodam że oglądacjąc podobne na placu można było dostrzec ten sam problem w tym samym miejscu u innych sztuk. sprzedawca powiedział ze mi pomalują..( nowe auto) pogratulować.....
Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez Masaccio sobota, 8 maja 2010, 08:45

To że nowe, nie znaczy, że już nie było malowane. Drobne uszkodzenia w transporcie, naprawiane są na miejscu :|
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb sobota, 8 maja 2010, 14:48

gre81 napisał(a):skarb powiedz do jakiego serwisu w łodzi jeździsz albo w okolicach masz swoje doświadczenia tzn w którym mniej problemów i jak mówicie są bardziej kumaci bo ja właśnie wczoraj..... go .....kupiłem....wiem wiem psuje się i jest do dupy ale co zrobić, dodam że moja żona oglądacjąc auta na SALONIE dopatrzyła się ZACIEKÓW LAKIERU, sprzedawcy nie wiedzieli gdzie patrzeć ze wstydu... dodam że oglądacjąc podobne na placu można było dostrzec ten sam problem w tym samym miejscu u innych sztuk. sprzedawca powiedział ze mi pomalują..( nowe auto) pogratulować.....

Jeżdżę do Przyguckich bo mam bliżej.

Ogólnie miło i sympatycznie, ale burdel jak w większości dużych ASO.

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o Kangoo to po mojej upierdliwości znają temat i wszystkie typowe wady tego auta - jakbyś miał jakiś problem to dawaj na priva to coś poradzimy.

Dodam tylko, że jak reklamowałem 4 lata temu w poprzednim Kangoo radio CD, bo mi nie wszystkie płyty czytało nagrywane - to sprawa się w końcu oparła o właścicielkę Panią Przygucką - która na koniec powiedziała, że "ja wiem, że te radia nie czytają płyt pirackich". W instrukcji było wprawdzie napisane że czyta RW. Nie pomagało tłumaczenie o kopiach zapasowych i że RW to nie znaczy piracka tylko nagrywana.

Pojechałem do Jaszpolu i wymienili bez problemu. I do dzisiaj radio czyta te "pirackie płyty".

Od tego czasu mam wyrobione zdanie o poziomie wiedzy i inteligencji szefostwa firmy Przyguccy.

No cóż, jak ktoś jest bogaty to nie znaczy, że musi być mądry.

W przypadku jakichkolwiek problemów proponuje dołączyć dodatkowe pismo i kazać podstęplować.

Staraj się także egzekwować kserówki zleceń z opisem wykonania naprawy.

Sprawdzaj także po naprawie, czy to co napisali to wykonali (podgrzewanie fotela naprawiali mi 3 razy).
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez mullann sobota, 22 maja 2010, 18:50

Co tu taka cisza?
Skarb jak tam Twoje działania wojenne?
DAWNO DAWNO TEMU: Trafic '10 - 2.5 150KM; Trafic '08 - 2.0 115KM oraz dwa Kangoo (stary i nowy)
Aktualnie PEUGEOTy
mullann
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez gre81 niedziela, 23 maja 2010, 12:45

No i zrobiłem kilkaset kilometrów moje pierwsze wrażenia...po kilku dniach zaczeła skrzypieć tapicerka ( słupek kierowcy) sama w krótce przestała, kultura pracy silnika jest na poziomie 30 letniego zetora (powiedzicie mi czy to minie wraz np. z docieraniem czy tylko u mnie słuchać metaliczne dźwieki przy róznej prędkości obrotowej i różne dziwne odgłosy które ciężko sprecyzować) biegi wchodzą jak w maluchu ( czy to znów kwestia dotarcia ) przy przyspieszaniu np.2 bieg czuć wyrażne drgania silnika na kierownicy, biegi jak u innych 2,4,6, przy dodawaniu gazu i puszczaniu wyraźny odczuwalny ruch skrzyni biegów na lewarku... czekam na zlocik może któś mnie kawałek przewiezie swoim żebym miał porównanie co do kultury pracy silnika bo u mnie to jakaś tragedia...
Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez skarb niedziela, 23 maja 2010, 16:31

Jakby co to daj na priva - to zrobimy minispot łódzki.

Na elastyczność na pewno się coś poradzi tylko musisz go dotrzeć.

Na zlocie to się chyba na nowe kangoory to za bardzo nie zanosi.
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Marek_Bielsko niedziela, 23 maja 2010, 16:38

skarb napisał(a):
Na zlocie to się chyba na nowe kangoory to za bardzo nie zanosi.

Będzie jarod37 z nowym kangurem.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez lam3r niedziela, 23 maja 2010, 22:05

gre81 napisał(a):No i zrobiłem kilkaset kilometrów moje pierwsze wrażenia...
po kilku dniach zaczeła skrzypieć tapicerka ( słupek kierowcy) sama w krótce przestała,

zacznie dwa razy bardziej i w dwoch nowych miejscach...
kultura pracy silnika jest na poziomie 30 letniego zetora (powiedzicie mi czy to minie wraz np. z docieraniem czy tylko u mnie słuchać metaliczne dźwieki przy róznej prędkości obrotowej i różne dziwne odgłosy które ciężko sprecyzować)

nie potwierdzam metalicznych dźwięków, ale faktycznie cichy to on nie jest
biegi wchodzą jak w maluchu ( czy to znów kwestia dotarcia )

nie potwierdzam
przy przyspieszaniu np.2 bieg czuć wyrażne drgania silnika na kierownicy, biegi jak u innych 2,4,6, przy dodawaniu gazu i puszczaniu wyraźny odczuwalny ruch skrzyni biegów na lewarku...

TTM oczywiście wg ASO
czekam na zlocik może któś mnie kawałek przewiezie swoim żebym miał porównanie co do kultury pracy silnika bo u mnie to jakaś tragedia...

Proponuje zlot nowych:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem