Ostrzega o czymś tykaniem w czasie jazdy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Ostrzega o czymś tykaniem w czasie jazdy

Postprzez kufel1963 sobota, 17 listopada 2007, 20:57

Poniżej pytałem o centralny zamek ale mam jeszcze jeden problem.Otóż w trakcie jazdy,jakby bez przyczyny bo nie zapalają się żadne kontrolki,zaczyna coś pikać-podobnie jak się świateł nie wyłączy,choć to nie całkiem ten sam dżwięk-poczym pikanie ustaje.To nie ma puki co żadnego wpływu na jazdę bo auto jak przed tym pikającym ostrzeżeniem normalnie jechało tak i w trakcie jak i po jedzie bez żadnych obiawów.Nie wiem może to ostrzega że nie ma w zbiorniku gazu bo ja z niego narazie nie korzystam bo dopiero to auto nabyłem i w poniedziałek jadę do fachmana sprawdzić tę instalację gazową i puki co jeżdżę tylko na bęzynie,ele pewnie ten pikający sygnał nie jest bez przyczyny,więc byłbym wdzięczny za podpowiedż-z góry dziękuję
kufel1963
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez slay sobota, 17 listopada 2007, 21:49

Uwierz mi ze dużo łatwiej będzie Ci pomóc, jeśli opiszesz skoczka, jaki silnik, jaka instalacja gazowa.
Ja to widzę tak: uruchamiasz samochód na benzynie, dostaje temperatury przełącza się na gaz, zbiornik gazu jest pusty, więc pozostaje na benzynie + sygnalizacja dźwiękowa.
Wyjścia są dwa
1. Potwierdzić przyciskiem od gazu, że „wiesz, że jedziesz na gazie” :wink:
2. Zatankować gaz :)
Był -"biedny"1.2 8V 1997
Jest-1.2 16V Privilege
slay
Kangoodetektyw
Kangoodetektyw

Postprzez Masaccio sobota, 17 listopada 2007, 22:30

Zapnij pasy ;)
Masaccio
Kangoomaniak