Tak się składa że ostatnio chciałem dorobić kluczyk. 
Pan "Dorabiacz Kluczyków" chciał zczytać kod z mojego kluczyka, i po chwili stwierdził, że nie ma on immobilisera i wystarczy mi zwykły kluczyk. I rzeczywiśćie dorobiłem kluczyk za 15 zł i odpalam nimbez problemu. Immobiliser jest odłączony. Nie mam zamiaru go podłaczać z powrotem. Interesuje mnie tylko jak dołożyć sterownik z pilotem do centralnego zamka.

Dzisiaj miałem małą niespodziankę, bo kangoor zaprzestał reakcji na przycisk w kluczyku. Dioda w kluczyku świeci, lecz centralny nie działa, co gorsze nie rozbraja też alarmu. Poczułem się trochę jak włamywacz, bo zaraz po otwarciu drzwi alarm zawył przeraźliwie. Szybko otworzyłem maskę i odłączyłem syrenkę. W końcu wyjąłem bezpiecznik z centralki alarmu, bo awaryjne dalej migały
 Dzisiaj miałem małą niespodziankę, bo kangoor zaprzestał reakcji na przycisk w kluczyku. Dioda w kluczyku świeci, lecz centralny nie działa, co gorsze nie rozbraja też alarmu. Poczułem się trochę jak włamywacz, bo zaraz po otwarciu drzwi alarm zawył przeraźliwie. Szybko otworzyłem maskę i odłączyłem syrenkę. W końcu wyjąłem bezpiecznik z centralki alarmu, bo awaryjne dalej migały  Na razie jakoś go zamykam, bo przycisk w kabinie działa, muszę jednak jakoś rozwiązać ten problem, bo na dłuższą metę, obecne rozwiązanie nie jest dobre.
 Na razie jakoś go zamykam, bo przycisk w kabinie działa, muszę jednak jakoś rozwiązać ten problem, bo na dłuższą metę, obecne rozwiązanie nie jest dobre.