Kangoo 1.4 wymiana rozrządu przy 130671- TERAZ jest 192000 !

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez bogdan02 piątek, 9 listopada 2007, 17:45

Witam
Nie wiem jak w bezynie, ale mechanik który robił w moim kangoorze głowicę dał gwarancję na 60kkm lub 2 lata. Podobno nawet w serwisie mówią że pasek fabryczny do 120kkm a każdy pozostały 60 do 80 kkm
pozdrówka
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez ANQA sobota, 10 listopada 2007, 00:51

Dziękuję wszystkim za rady. Przyznam, że sama wymiana klocków, jakiegoś sworznia, opon spędza mi sen z powiek. Wiem też, że powinnam wymienić filtry i olej - to brzmi jak zmiana samochodu:)... :roll: Reszta to już czarna magia o której nie miałam nawet zielonego pojęcia. Pasek nachętniej wymieniłabym ze względów finansowych tak za miesiac, lub dwa a do tego czasu zrobię może 1000 km. Zna ktoś kogoś zaufanego z 3-miasta? Pytam bo naprawa ,,pierdołki" w drugim aucie skończyła sie ostatnio kradzieżą wkładu katalizatora i straciłam zaufanie do kogokolwiek ( dodam, że to była naprawa po tzw. znajomości...) Pozdrawiam gorąco!
Obrazek
ANQA
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez _ONE_ sobota, 10 listopada 2007, 09:06

Fajne ciuchy :D :D :D
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Drucik sobota, 10 listopada 2007, 11:19

ANQA napisał(a):Zna ktoś kogoś zaufanego z 3-miasta? Pytam bo naprawa ,,pierdołki" w drugim aucie skończyła sie ostatnio kradzieżą wkładu katalizatora i straciłam zaufanie do kogokolwiek ( dodam, że to była naprawa po tzw. znajomości...) Pozdrawiam gorąco!

Godny polecenia jest Renocar na Schuberta.
Najtaniej nie jest ale robia solidnie.
Aro/Drucik/Inne, Było Kangoo 1.4/2000 Pampa, klapa
Drucik
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kerry poniedziałek, 12 listopada 2007, 07:25

_ONE_ napisał(a):Fajne ciuchy :D :D :D
:D Ciuchy? Ja przeprowadzam się do Gdańska :lol:
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez ANQA poniedziałek, 12 listopada 2007, 19:27

Podjęłam decyzję, że pasek + napinacze+ pompę wymienię za miesiąc- dwa, czyli za około 1000-2000 km. Dzisiaj jestem z siebie dumna bo udało mi się kupić i wymienić parę rzeczy. Kobieta w sklepie powiedziała, że dawno nie widziała kobiety kupujacej częsci ( zwłaszcza, ze ja się kompletnie nie znam i mylą mi się wszystkie części). No więc dzisiaj wymieniłam klocki hamulcowe, sworzeń, świece. Chciałam jeszcze filtr powietrza i gazu, ale okazało się f. powietrza jest jak nowy a babka w sklepie dała mi nie taki( do gazu zresztą też), no ale bez problemu mogłam to zwrócić. Chciałam też wymienić pasek od alternatora bo piszczy, ale poradzono mi abym wymieniła go razem z rozrządem. Międzyczasie okazało się ( miałam rację) że moje auto nie ma ssania... Coś musi być nie tak ustawione w komputerze. Ogólnie nie jest źle. Za kilka dni pojadę wymienić olej + filtr i filtr od gazu. Pozdrawiam! ANQA
Obrazek
ANQA
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 12 listopada 2007, 19:48

Za rok to Ty będziesz doradzała świeżakom co zrobić, naprawić, wymienić :lol: :lol: :lol: Jak to kangur zmienia ludzi... :P
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez slay poniedziałek, 12 listopada 2007, 20:57

ANQA napisał(a):No więc dzisiaj wymieniłam klocki hamulcowe, sworzeń, świece.

Więc teraz śmiało możesz zjawić się TUTAJ :wink:
Był -"biedny"1.2 8V 1997
Jest-1.2 16V Privilege
slay
Kangoodetektyw
Kangoodetektyw

Postprzez Lucass poniedziałek, 12 listopada 2007, 22:34

ANQA napisał(a): babka w sklepie dała mi nie taki

Podawaj w sklepie nr VIN. Czasem w pozornie takich samych samochodach były inne podzespoły.
ANQA napisał(a): ( do gazu zresztą też)
nie ma co kupować swojego jeśli nie jest się pewnym jaki dokładnie ma być. Jest ich tyle rodzajów...
ANQA napisał(a): Chciałam też wymienić pasek od alternatora bo piszczy, ale poradzono mi abym wymieniła go razem z rozrządem

Lubisz adrenalinę co...? :wink:
ANQA napisał(a):Międzyczasie okazało się ( miałam rację) że moje auto nie ma ssania... Coś musi być nie tak ustawione w komputerze.

Generalnie nie mamy ssania :P
To komputer na podstawie różnych czujników ustala ilość powietrza i paliwa i kąt wyprzedzenia zapłonu w zależności m. in. od temp silnika. Szukałbym przyczyny w czujnikach, a nie kompie.

_ONE_ napisał(a):Fajne ciuchy :D :D :D

Całkiem OT ale potwierdzam :wink: :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez ANQA wtorek, 13 listopada 2007, 00:39

Nie mamy ssania?? Nie za bardzo wiem jakie czujniki masz na myśli :D Może problem jest w tym, ze komputerowo jednocześnie ustawia się gaz i benzynę?

Słuchajcie mam jeszcze jedno naprawdę głupie pytanie, ale nie chcę się całkiem osmieszać i rozpoczynać takiego wątku... Otóż każdy ma inną wizję ( w mojej rodzinie) co do ilości atmosfer w oponie. Mam 165/70/14 i w książce wyczytałam, że powinno być 2,6 z przodu i 3,4 z tyłu przy pełnym obciążeniu. Ja stwierdziłam, że będzie ok po 2,5 w każdym ( ciężarów nie wożę). Inni twierdzą, że 2,2 -2 - co Wy na to?
Pozdrawiam!
Obrazek
ANQA
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam