Lucass napisał(a):Ważniejsza od deklarowanej LO jest faktyczna. Co z tego że na dystrybutorze jest 98 jak w zbiorniku 93-95. Gdyby była gwarancja (wiarygodna) jakości, można byłoby się zastanawiać. Ale w naszej rzeczywistości gdzie na stacjach renomowanych firm handlują gnojówką...![]()
A najlepsza recepta na zmniejszenie zużycia paliwa - mniej hamulca
Lucass napisał(a):A najlepsza recepta na zmniejszenie zużycia paliwa - mniej hamulca
zuwik napisał(a):... Pb98 ma mniejszą wartość energetyczną od 95...
Masaccio napisał(a):Chyba wg testów wyszło, że samochód naj mniej spala przy rozpędzeniu go do około 100km/h, wrzuceniu na luz. Na luzie do około 60km/h po czym znowu bieg i do 100 km/h. Sam nie mam cierpliwości do tej metody, ale kolega twierdzi, że się sprawdza (codziennie robi tą samą trasę).
B52 napisał(a):Masaccio napisał(a):Chyba wg testów wyszło, że samochód naj mniej spala przy rozpędzeniu go do około 100km/h, wrzuceniu na luz. Na luzie do około 60km/h po czym znowu bieg i do 100 km/h. Sam nie mam cierpliwości do tej metody, ale kolega twierdzi, że się sprawdza (codziennie robi tą samą trasę).
też mi się wydawało, że jak na luzie to nie pali dużo ,a to nie prawdanajbardziej ekonomiczne jest w pewnym momencie ( na przykład z górki ) zdjęcie nogi z gazu i wtedy samochód jedzie siłą rozpędu przy PRAWIE całkowitym braku zużycia paliwa
Wiz napisał(a):B52 napisał(a):Masaccio napisał(a):Chyba wg testów wyszło, że samochód naj mniej spala przy rozpędzeniu go do około 100km/h, wrzuceniu na luz. Na luzie do około 60km/h po czym znowu bieg i do 100 km/h. Sam nie mam cierpliwości do tej metody, ale kolega twierdzi, że się sprawdza (codziennie robi tą samą trasę).
też mi się wydawało, że jak na luzie to nie pali dużo ,a to nie prawdanajbardziej ekonomiczne jest w pewnym momencie ( na przykład z górki ) zdjęcie nogi z gazu i wtedy samochód jedzie siłą rozpędu przy PRAWIE całkowitym braku zużycia paliwa
W przypadku jazdy z gorki na biegu bez gazu (tzw hamowanie silnikiem) jest CALKOWITY brak zuzycia paliwa a nie jak piszesz prawie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości