Skaczący automat

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Automatyczna skrzynia w Kangoo?

Dobry pomysł!
2
14%
Nie warto
8
57%
Tak, ale tylko z silnikiem 1,6
1
7%
Nie mam zdania
3
21%

Liczba głosów : 14

Postprzez Gavel wtorek, 1 sierpnia 2006, 11:32

Wiz napisał(a):Bardzo profesjonalne.

Profesjonalnie to wstawiłeś te ....... , a tam było wyjaśnienie.
Automat jest dla ludzi którzy chcą po prostu jeździć samochodem. Dla mnie prowadzenie samochodu to coś więcej bo właśnie frajde srawia mi to że mam możliwość wyboru. To że moge sam decydować o tym czy ten bieg zmienić czy jeszcze nie..
Kangoo 1,5 dCi, 80 KM, wiśnia, klapa

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez _ONE_ wtorek, 1 sierpnia 2006, 11:51

To ciekawe, bo jak byłem młody :lol: :lol: :lol: to też tak to odbierałem, a teraz to już mi się nie chce po wrocku szarpać lewarkiem i czasami myślę o automacie, ale tylko myślę :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Wiz wtorek, 1 sierpnia 2006, 12:02

Gravel nie chce mi sie wdawac w polemiki ale jak mozna wystawic negatywna opinie na temat samochodu ktorym sie nawet nie jechalo :?: Twoja opinie moglbym opisac tez tak: "nigdy nie widzialem Gravela Kangoosia ale napewno jest zaniedbany". Sprowadza sie to do tego samego - negatywna opinia wystawiona bezpodstawnie.
Kazdy od prowadzenia samochodu wymaga czego innego i to jest bezdyskusyjne, ale jak mozna powiedziec ze sie do czegos nienadaje nawet go nie testujac ??
Nienadaje sie do jazdy w zimie - jezdziles ? NIE - bo sam tak napisales.
Nienadaje sie do jazdy w gorach - jezdziles ? NIE - j.w.
Wiec na jakiej podstawie twierdzisz ze sie nienadaje ????????

To ze niemozna sobie "pomieszac" biegami nie jest wykladnikiem tego jak taki zestaw (silnik - skrzynia) zachowuje sie w warunkach eksplatacyjnych.

Powyzszy przyklad z zaniedbanym kangoorem pewnikiem nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia i jest tylko przykladem PROSZE go nie brac doslownie.

Pozdrawiam Wiz
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Gavel wtorek, 1 sierpnia 2006, 13:40

Wiz przeczytaj dokładnie cały temat a nie wyrywkowo kilka postów. Ja stwierdziłem, że moim zdaniem nie warto inwestować w auto z automatyczną skrzynią. Dlaczego? To w poprzednim poście.
A to że takim nie jeździłem to chyba nie zabrania mi wypowiedzenia się co na ten temat myśle.

Jeszcze coś:
Wiz napisał(a):Nienadaje sie do jazdy w zimie - jezdziles ? NIE - bo sam tak napisales.
Nic nie pisałem o jeździe w zimie ani też o awaryjności więc takie zarzuty to nie do mnie.

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez zuwik wtorek, 1 sierpnia 2006, 14:41

Gavel niemniej nie jeździłeś, a opinie 'kolega kolegi mówił, że jego kolega" nie zawsze są trafne ;) Poza tym automat ogólnie to nie to samo co automat w Kangoorze. Kolega pyta, bo patrzy na Kangoora z automatem i skoro wogóle patrzy, to pewnie dlatego, że nie odrzuca go myśl jazdy z automatem, więc nie ma co pisać, że odbiera frajdę. Dla niektórych frajdą jest to, że wciskasz gaz i reszta dzieje się sama :) Tu chodzi o to jak sprawdza się 'skaczący automat' :) I to chciał Wiz przekazać zapewne ;)
Pozdrawiam!
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 1 sierpnia 2006, 15:05

Gavel napisał(a):Automat jest dla ludzi którzy chcą po prostu jeździć samochodem. Dla mnie prowadzenie samochodu to coś więcej bo właśnie frajde srawia mi to że mam możliwość wyboru. To że moge sam decydować o tym czy ten bieg zmienić czy jeszcze nie..

Jesli tak twierdzisz, to widać, ze nigdy nie jechałeś automatem. Biegami mozna pomieszać, nawet w starym, bez elektroniki. Nie przecze, ze ma tez wady. IMHO tylko dwie: traci na osiągach i więcej pali.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Wiz wtorek, 1 sierpnia 2006, 15:50

Z przykroscia stwierdzam ze jednak napisales - moze nie bezposrednio ale podpisales sie pod tym, oto fakty:

Gavel napisał(a):Ja też uważam że nie warto.

Dotyczylo to tej wypowiedzi:

sw napisał(a):Automat to tylko kłopot, bo: 1) mało użytkowników -> mało fachowców -> trudno o naprawy, 2) beznadziejna jazda zimą (choć znajomi specjaliści twierdzą, że się da), 3) beznadziejna jazda w górach (no chyba, że jeździsz tylko po równinie).

Zalety: 1) można sprzedać lewą nogę (prawdopodobnie pokryje koszt zakupu kangura), 2) idealne na miasto dopóki się nie zepsuje.

A ja pozostanę przy mechanicznej, bo jazda z nią to naprawdę niezła frajda.

Fakt moglem sie odrazu "czepiac" Was obu ale padlo na Ciebie :twisted:
Dodam ze najpierw przeczytalem caly watek a pozniej pisalem.

I znowu pozwole sobie zacytowac:

Gavel napisał(a):A to że takim nie jeździłem to chyba nie zabrania mi wypowiedzenia się co na ten temat myśle.

I wlasnie na podstawie takich "fachowych" porad kraza bzdurne opinie.

Podsumowywujac to ze Twoim zdaniem nie warto inwestowac w automata nie oznacza ze nie sprawdza sie on w trakcie uzytkowania.

Zuwik trafiles w sedno.
Bullitt jak zawsze trafnie.
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Gavel wtorek, 1 sierpnia 2006, 16:41

Wiz napisał(a):Z przykroscia stwierdzam ze jednak napisales - moze nie bezposrednio ale podpisales sie pod tym
Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski.

Wiz napisał(a):Podsumowywujac to ze Twoim zdaniem nie warto inwestowac w automata nie oznacza ze nie sprawdza sie on w trakcie uzytkowania
Tu się zgodze bo nie testowałem. Może i się sprawdza ale ja takiego nie chce.

zuwik napisał(a):więc nie ma co pisać, że odbiera frajdę
Ok. Zgadzam się - OT. W takim razie skasuj moje posty w tym temacie bo opierają się właśnie na tym stwierdzeniu.

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez zuwik wtorek, 1 sierpnia 2006, 17:11

Ta, skasuj od razu :P Nic nie będę kasował ;) Po prostu przejedź się automatem Kangoorkowym i zobaczysz jak hula ;) Przecież to Kangoo, czyż nie? ;) Pozdrawiam :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gavel wtorek, 1 sierpnia 2006, 17:19

Myślełem ze OT się kasuje ale skoro nie to niech bedą - mi nie przeszkadza. A co do przejażdżki Kangurem w automacie to czemu nie - zawsze to człowiek bogatszy o nowe doświadczenie ale jest niestety mały problem - nie mam takiego torbacza pod ręką :(

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam