Silnik diesla,musi tak drżec i głosno chodzic ????

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez MK czwartek, 1 września 2005, 12:05

misiek288 napisał(a):nie bardzo Cię rozumiem "zuwik" ale interesuje mnie samochód do 25tyś. miałem teraz okazje kupić berlingo z 2001r z silnikiem 2.0HDI o przebiegu 75tyś od pierwszego własciciela. wisniowy metalik za cene 23tyś, a niestety kango dci kosztuje więcej niż takie berlingo. dla "zabicia" wątpliwości był on bezwypadkowy i w idealnym stanie, długo go oglądałem ale niestety nie miałem na tą chwile tyle pieniędzy więc nadal się bujam kangurkiem.

P.S. nie wiem czy wiesz jak kupuje się samochód ale nie polega to na tym, że biore pierwszy lepszy z ogłoszenia :!:

Gratuluję dobrego samopoczucia i bystrego oka. :wink:
Jeżeli to wszystko prawda to..... :?
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez misiek288 czwartek, 1 września 2005, 12:25

wieżyć nikt nie musi i nie zamierzam usilnie tego wmawiać nikomu ale jesli masz znajomosci w odpowiednim kręgu to naprawde możesz kupić fajny samochodzik za niewielkie pieniądze :!: :!:
podam jeszcze je4den przykład który ostatnio był do sprzedania:
meganka kombi z 2000r. 1.4 16v, abs, wspomaganie, el szyby/lust, alarm, central, alumy, 4 *pp, radio za cene 15tyś :!:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik czwartek, 1 września 2005, 12:40

A potem się okazuje - 4 właściciel, jeżdżony przez teściowe, w sumie to jak nówka bo już wszystko było wymieniane, a przebieg - no cóż, pierwsza od lewej wskazówka się zacięła... Wieżyć nikt nie będzie (no chyba że ktoś ma wieżę). No cóż, nie mam znajomości i nie wiem jak się kupuje auto - idź już jeździć po klubowiczach cytrynki.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kavka czwartek, 1 września 2005, 12:43

miałem teraz okazje kupić berlingo z 2001r z silnikiem 2.0HDI o przebiegu 75tyś od pierwszego własciciela. wisniowy metalik za cene 23tyś, a niestety kango dci kosztuje więcej niż takie berlingo

Kurde no to jakaś super oferta , ale jeśli chodzi o samochody nowe to Kangoo bije na łeb na szyje auta z pod znaku PSA . Fakt faktem że jakość wykonania może troche odbiega od Citroena/Peugeota no ale dla mnie nie gra to większej roli ( zawsze można jechać do tapicera :wink: )

No ale jak jets taka oferta i autko jest "zdrowe" no to nie ma co jej przepuszczać . Ale myśle że klubu nie opuścisz po kupieniu Berlingosa :?: :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez misiek288 czwartek, 1 września 2005, 12:46

Grzesiek dobrze, że został Ci miesiąc wakacji od szkoły to może jeszcze odpoczniesz i odejdziesz od tej postawy godnej conajmniej profesora.
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik czwartek, 1 września 2005, 13:45

:lol: Toś wymyślił :lol: panie nieprofesorze. Nie przegrzałeś się? Bo słońce mocne...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez osa-ozo czwartek, 1 września 2005, 15:07

dominik napisał(a):Witam, a sprawdzałeś łącznik trzymający silnik pod spodem od tyłu obok rury wydechowej może w nim jest rozerwana tuleja.

Przeczytalem wszystkie odpowiedzi(niektore tez nie na temat,heahea ale spoko,przy okazji mozna sie czegos innego dowiedziec),no niby slyszalem juz kiedys ze ten typ tak ma,ale nie do konca chce mi sie z tym zgodzic-mam wrazenie ze jednak powinien troche mniej drzec i ciszej chodzic.Czytalem o wyiszeniu kangura tu na forum-ale mnie akurat uszczelki,szyby itp nie przeszkadzaja wcale albo ich nie slysze,slysze tylko dosc glosny silnik.
Hmm,nic takiego nie sprawdzalem-byc moze to jest przyczyna????Opisz dokladniej jesli mozesz jak to wyglada i czy widac to golym okiem.(jak pisalem wymienialem 3 poduszki:jedna pod aku,druga od strony pasazera-niedaleko rozrzadu,a trzecia pod silnikiem-wszystkie nazywaly sie poduszki pod silnik).Ty mowisz o jakims łaczniku(hmm,a moze ta ta poduszka od dolu-o tym mowimy czy moze cos innego-bo juz zwatpilem teraz).
kangur 1.9d
d65 srebrna strzała
osa-ozo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez xyz czwartek, 1 września 2005, 15:39

zuwik napisał(a): A potem się okazuje ... w sumie to jak nówka bo już wszystko było wymieniane
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Niee.. to było super. ;)
misiek288 napisał(a): podam jeszcze je4den przykład który ostatnio był do sprzedania: meganka kombi z 2000r. 1.4 16v, abs, wspomaganie, el szyby/lust, alarm, central, alumy, 4 *pp, radio za cene 15tyś
Ja tam za bardzo się nie znam, ale w taką oferte jakoś nie moge uwierzyć. :| Dopiero po zakupie samochodu używanego okazuje się co jest w nim nie tak i dlaczego cena była taka, a nie inna.
kavka napisał(a): jeśli chodzi o samochody nowe to Kangoo bije na łeb na szyje auta z pod znaku PSA
Zgadzam się z tym całkowicie. :)
Renault Kangoo -> Stworzony by cieszyć. :D
xyz
KangooróFka
KangooróFka

Postprzez rajder piątek, 2 września 2005, 21:49

Zupełnie nie rozumiem z jakiego powodu tak jedziecie na miśka.Chłopak napisał, że chce kupić sobie autko, na które ma określoną ilośc kasy i akurat jego założenia spełnia Berlingo.Nie napisał, że kangoo jest do bani,
a Tu sie pojawiają hasła niczym kantowski imperatyw kategoryczny, że jeśli masz kangoo to ok ale jeśli chcesz już coś innego to jesteś w błędzie( żeby nie powiedzieć że jesteś głupi).Moim zdaniem to troche nie fair.
Jeśli zaś chodzi o ceny używanych samochodów to często można kupić igiełki w rewelacyjnych cenach i wcale nie jest tak, że jak coś jest tańsze to znaczy, że od razu gorsze- rynek samochodowy to nie jest leader price. Szczególnie teraz kiedy rynek jest nasycony samochodami i żeby sprzedać auto trzeba dać naprawde dobrą cene, a jeśli komuś zależy na szybkiej sprzedaży to musi zjechać z ceny.
Troszke dystansu do siebie i torbaczy :wink:
P.S. Kavka musisz przyznać że wypowiedź wygłaszana przez właściciela nowego kangoo, że nowe kangoo bije na głowe samochody PSA brzmi troche stronniczo, niewiarygodnie i cynicznie. Od wygłaszania takich sądów to są niezależni EKSPERCI.
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kaLasz piątek, 2 września 2005, 23:23

rajder napisał(a):Zupełnie nie rozumiem z jakiego powodu tak jedziecie na miśka.Chłopak napisał, że chce kupić sobie autko, na które ma określoną ilośc kasy i akurat jego założenia spełnia Berlingo.Nie napisał, że kangoo jest do bani,
a Tu sie pojawiają hasła niczym kantowski imperatyw kategoryczny, że jeśli masz kangoo to ok ale jeśli chcesz już coś innego to jesteś w błędzie( żeby nie powiedzieć że jesteś głupi).Moim zdaniem to troche nie fair.

tu się w pełni zgadzam z rajderem

sami niedawno mieliśmy przegląd sytuacji jeżeli chodzi o wybór Berlingo-Partner-Kangoo i fakt faktem że kangoorki są nieco droższe od pozostałej dwójki. Jednakowoż są chyba najlepiej zadbane jeżeli chodzi o silniki (trochę ogólnik, ale tak to wyglada); biją również na głowę w kwestii komfortu jazdy (w reszcie wszystko stuka, jęczy i się trzęsie)
są to moje subiektywne oceny i wcale nie mówie że na 100% tak jest, bo jak sie dobrze poszuka to pewnie można znaleźć "konkurenta" w lepszej cenie i w dobrym stanie.
A to że nam sie sypnał rozrząd (skaskował go pasek klinowy) po 500km to czysty przypadek :)
1.9 D 65, biała OKLEJONA samica, 2001r.
GG 8053233

Kangoo jest nasz!! TEN Kangoo do nas należy
kaLasz
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam