Przeróbka na gaz - sugestie, doświadczenia, ceny?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Czy rozważasz możliwość przeróbki Kangoo na gaz?

Ankieta wygasła wtorek, 27 stycznia 2004, 22:27

Zdecydowanie tak
2
29%
Raczej tak
3
43%
Raczej nie
0
Brak głosów
Zdecydowanie nie
2
29%

Liczba głosów : 7

Postprzez zuwik wtorek, 13 grudnia 2005, 20:43

jon104 napisał(a): cena Pb 95, którą podajesz to jedynie na stacjach o szczególnych cenach (np oszołom) natomiast gaz, który i tak nigdzie parametrów nie trzyma spokojnie kupuje się poniżej 2,2o zł.
Cena z Makro, ale jeszcze się nie zawiodłem (w przeciwieństwie do wymienionego oszołoma) i zawsze z tej stacji odjeżdżam z uśmiechem patrząc jak wysoko sięga wskazówka. spalanie w okolicach 6l/100km na złym paliwie też jest mało możliwe, więc jest ql :D Cena gazu owszem poziomu nie trzyma, jakość też czasem. Ostatnio kolega nabrał gazu na 150km i przejechał 20, po czym wylewał z baku wodę... :?
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gość środa, 14 grudnia 2005, 07:58

Zuwik, Ty to chyba jestes tym ostatnim, który boi sie gazu....
Gość

Postprzez jon104 środa, 14 grudnia 2005, 10:06

zuwik napisał(a):Cena z Makro, ale jeszcze się nie zawiodłem (w przeciwieństwie do wymienionego oszołoma) i zawsze z tej stacji odjeżdżam z uśmiechem patrząc jak wysoko sięga wskazówka. spalanie w okolicach 6l/100km na złym paliwie też jest mało możliwe, więc jest ql :D Cena gazu owszem poziomu nie trzyma, jakość też czasem. Ostatnio kolega nabrał gazu na 150km i przejechał 20, po czym wylewał z baku wodę... :?

Fakt, przy makro paliwo dużo pewniejsze (w porównaniu do oszołoma), ale powiem, że drugi raz juz ON tam nie kupię. W ubiegłym roku na spokojnej trasie spalił mi ok. 6 i autko było mułowate :evil:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik środa, 14 grudnia 2005, 14:11

Anonymous napisał(a):Zuwik, Ty to chyba jestes tym ostatnim, który boi sie gazu....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ależ ja się go nie boję, po czym to szanowny gościu wydedukowałeś? :roll: I skąd wiesz, że ostatni :lol: :lol: :lol: dzień bez ciekawej opinii to dzień stracony :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal środa, 14 grudnia 2005, 14:50

Zuwiu Drogi! To sem ja, tylko cos ostatni sie nie zalogowalem, a ze jestes zatwardzialym anty-gazowcem to widac po Twych postach, troszke uszukujesz z tymi cenami...
ale powiem Ci ze ja tez taki kiedys bylem, do teraz wolalby diesla, ale trudno sie mowi, rachunek (dla mnie) jest prosty, albo patrzec na stojacego diesla, albo jezdzic, jezdzic, jezdzic....
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez zuwik środa, 14 grudnia 2005, 15:06

Nie-e, ceny są prawdziwe i pochodzą z zeszłej soboty. Anty gazowcem nie jestem. Po prostu widziałem skutki źle założonych instalacji przez profesjonalistów i musiał bym się dłuuuugo zastanawiać czy założyć gaz...... gdyby mi się to choć trochę opłacało :) Przy moich przebiegach instalacja zwróciła by się po totalnym zeżarciu mojego autka przez rdzę :) A ceny paliw ciągle idą w dół (narazie, zobaczymy co nasza wspaniałomyślna minister finansów zmaluje)

PS. W tym topicu nie ma moich antygazowych refleksji, tylko przytoczyłem nieciekawą sytuację z życia kolegi :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez freerider środa, 14 grudnia 2005, 18:21

moze i gaz sie oplacalo kiedys kiedy ceny byly duzo nizsze,natomiast teraz jezeli ktos nie robi duzo km to sie nie oplaca , ja tankuje za 3,49;silniczek maly 1,2 bardzo malo pali jak na gabaryty kangoorka ,moje zdanie jest podobne do zuwika , kiedys napewno teraz przy wyruwnujących sie cenach zdecydowanie nie,no i mało naprawde dobrych powtarzam dobrych fachowców od gazu.
pozdro.
freerider
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Mam wstawiony gaz sekwencyjny

Postprzez MAJA niedziela, 17 września 2006, 22:01

Mam wstawiony gaz sekwencyjny w kangoo 1,4 75KM z 2002 roku i na gazie mam lepsze osi±gi ni¿ na benzynie, jestem zadowolony z gazu tylko ma jedna wadê ze koszt monta¿u to 4800 z³.
MAJA

Postprzez Lucass środa, 20 września 2006, 18:27

koszt montażu to 4800 zł.

8O 8O 8O
W Krakowie montaż instalacji III generacji 3200,
a w najbardziej chyba znanym i renomowanym (???) zakładzie 4000
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny