czerja napisał(a):nie sądziłem że taki problem!!!
katalog bosala juz przerobiłem i nie ma mojej wersji!tak to prawda,najbardziej pasuje przedostatni z 1,9 disel ale brak wejścia na sondę!ale jaja chyba pojadę faktycznie do garażowych cudotwórców!
Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Przecierz ten wydech to żadna filozofia więc zrobić go z kawałków innych wydechów to nie problem dla fachowców w tym temacie.
Rurę dobierają o takiej średnicy jaką masz a tłumik musi być od autka o conajmniej takiej samej pojemności a moży być od troszkę większej.
U mnie to jakoś tak to wszystko posypało się , że robiłem na raty. Najpierw od strony kolektora, póxniej tłumik końcowy a dwa tygodnie później pojechałem na wymianę środkowej częsci rury. Poprzedni właściciel też nie zakładał oryginałów i nawet nie silił sie aby to wszystko było jak z fabryki. Też w katalogu nie miałem tych częci, które były faktycznie w autku.
W sumie to cały wydech kosztował mnie coś około 350zł i to jeszcze na raty robiony więc nie był dotkliwy dla portfela.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.