Pomysł na Zlot 2010

Informacje na temat organizacji i przebiegu Zlotów Ogólnopolskich KKP

Re: Pomysł na Zlot 2010

Postprzez ArturOln czwartek, 21 stycznia 2010, 19:05

Marek_Bielsko napisał(a):
ArturOln napisał(a): lubię jeździć .... :)

[Off Topic]

Dobrze, że marzenia są za darmo... :lol:

Arturze najpierw zdaj egzamin na prawo jazdy, a jak wiesz obecnie nie jest to takie łatwe... :ugeek:
potem jak już zdasz, naucz się jeździć (nie piszę, że nie umiesz, ale ja akurat dzisiaj zdobyłem trochę doświadczenia, bo 2/3 samochodu wylądowałem w dość solidnej zaspie (4x4 by nie pomogło) na parkingu nie na moim osiedlu i jakbym nie miał łopaty i innych zdoloności to bym nie wyjechał, potem 2 razy wyprowadzałem auto z poslizgu, a na koniec unikałem kolizji z pizzowozem, który zajechał mi nagle drogę...), a jak już się nauczysz, przekonaj rodziców, żeby dali Ci auto na 4 dni żebyś jechał na drugi koniec Polski, uzbieraj kilkaset złotych na paliwo + symboliczną stówke na zlot. :mrgreen:

A, jeszcze jedno. Jeżeli do tej pory jeździsz legalnie, to z jazdą nie ma to nic wspólnego :roll:

[/Off Topic]

:?

jeszcze mały offtop: na obecną chwilę praktycznie co drugi weekend jeżdżę do babci z ojcem "mało uczęszczanymi drogami" (nie licząc krajowej 16). Tymi drogami jest koło 20km/stronę a jeżdżę z nim tak od... dwóch lat prawie. moje "lubię jeździć" opieram na tym. nie uważam, że jestem nie wiadomo jak dobrym kierowcą bo nie jestem. co do poślizgów i uciekania przed pizzawozami... raz uciekłem przed kretynem w BMW jak wyprowadzałem samochód. uciekłem w bramę :) jeden jedyny niekontrolowany poślizg skończyłem przodem do kierunku jazdy :) uważam że przede mną jeszcze dłuuuuuuuuuuuuga droga, ale jak na swój wiek godzinowo mam sporo wyjeżdżone :) a i od ośnieżonych parkingów nie stronię, co więcej mój ojciec też raczej nie, więc mam sprzęt i przywolenie o ile jest wg. niego bezpiecznie. czasem wychodzi lepiej czasem gorzej.

a teraz wracając: jeżeli nie będzie problemu z organizacją na zasadzie dżentelmeńskiej umowy (u nas niestety co byśmy nie próbowali zrobić zawsze jest) to jest bardzo dobrze.
myśleliście nad jakimiś konkretnymi konkurencjami? może jakieś pomysły?
KangooR 1,2 16V 75 dzikich koni mechanicznych:) Helios z 2003r. Hyundai I30 1.4 109 KM- Błękitna Laleczka.
"Długie proste są dla dobrych samochodów, zakręty są dla dobrych kierowców".
ArturOln
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez czART piątek, 22 stycznia 2010, 23:22

TO TAK.

Pisałem, że mam takie fajne miejsce na zlot - jest jezioro (z rybkami), jest NOWY ośrodek (kwatery i plac cały dla nas) JEST TERMIN :D CZERWCOWY. Trzeba byłoby, aby może ktoś z forum, bywalec (!) zlotów podjechał i ocenił przydatność tego miejsca: http://www.pod-rozami.com.pl/

Jest możliwość: przejazdu stamtą LASEM do Pionek (kilkanaście kilometrów), jazdy konnej, przejażdżki bryczką z ogniami wieczorem :D na ognisko w lesie, paintball ;), quady (zawody, wyścigi) itp, itd. Generalnie wiele można zorganizować. Pytanie tylko czy stówka od osoby to jest dniówka. Jak tak to mamy FULL wypas z ogniami sztucznymi. I z wyżywieniem.

NO I JESZCZE JEDNO: :lol: hehehehehe JEST W ŚRODKU POLSKI ;) hehehehe :lol: - prawie...

Popatrzcie, oceńcie, pytajcie. Może TO będzie jakaś ciekawa propozycja.

czART :evil:

p.s. nie sugerujcie się cenami ze strony ;)...
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez salfredo niedziela, 24 stycznia 2010, 00:12

Fajne miejsce właśnie z żona byliśmy na stronce dla kazdego jakies atrakcie i przedewszystkim dla dzieci .

Trzeba by wynegocjowac cene jeżeli bedziemy grupą jest szasa bybyło taniej.

Tylko ile osób ? Wiadomo im nas wiecej tym tańszy nocleg !!!

ART czy podejmiesz się organizacji blisko ciebie ten hotel?
POZDRAWIAM TOMEK
salfredo
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Marek_Bielsko niedziela, 24 stycznia 2010, 09:23

Panowie! Spokojnie! Mamy wszystko ustalone, propozycja kolegi pivaria została przyjęta i do 13 lutego czekamy na oferty cenowe i propozycje od każdego chętnego do organizacji!

pivaria napisał(a):Proponuję, aby do dnia 13 lutego (miesiąc od dziś) spłynęły tutaj propozycje.
Szanowne Gremium wybierze to co uważa za najbardziej odpowiednie i cześć.
Tyle moich uwag i zapytań.
Na koniec refleksja: potrzebny jest aż miesiąc, bo aura nie sprzyja mobilności. Miesiąc to na tyle dużo, aby właściwie rozpoznać miejsca i wszystko co się z tym wiąże.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez czART niedziela, 24 stycznia 2010, 22:14

Ja tylko podrzucam do obejrzenia, żebyście napisali czy to jest fajne czy nie miejsce dla Was. Cenowo to już zgrubsza ugadane, rozmawiałem z właścicielem. Stąd pisałem, żeby się nie sugerować cenami na stronie. No i ważne na ile dni tak naprawdę ten zlocik trzebabyłoby zamówić. I o czywiście co chcecie mieć w planie. Organizacja w moim wykonaniu polegałaby na przekazaniu czego chcemy do KEROWNIKA Ośrodka i dopilnowaniu czy to będzie. Dodatkowo mogę posłużyć za przewodnika wycieczki po rejonie... chociaż zbyt wiele atrakcji (ogólnie rozumianych ;) ) to w Radomiu nie mamy.

Poza tym oni tam organizują takie masówki nawet po kilkaset osób stąd grupa czterdziestoosobowa nie jest jakimś wyczynem. A ośrodek jest nowy, właśnie go meblują :D

Popatrzcie na stronie, skomentujcie. Aha i jak chodzi o WYCZYNY to możemy pojeździć też w radomskim Automobilklubie, jak będziecie chcieli to mogę dogadać szczegóły. Sprawdzę tylko czy czegoś kilkudniowego nie organizują na czerwcowy weekend.
PROSZĘ TYLKO, ŻEBYŚCIE NAPISALI CZY PASUJE WAM TAKA LOKALIZACJA.

czART :twisted:
BYŁO:
JEST:
...........................................................................................................................................
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez Szumak niedziela, 24 stycznia 2010, 22:32

ART napisał(a):PROSZĘ TYLKO, ŻEBYŚCIE NAPISALI CZY PASUJE WAM TAKA LOKALIZACJA

No pewnie! Mnie się podobają bajorka, ślimaki i inne płazy, kabanosy z konia i romantyczne spacery we dwoje. Jak dla mnie bomba! :D
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez czART niedziela, 24 stycznia 2010, 22:36

OK... To już druga opinia (choć wydaje się, że przeciw ;) ) Czekam na dalsze. Jutro jadę dogadać termin i precyzyjnie ceny noclegów oraz atrakcji.

czART :twisted:
BYŁO:
JEST:
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez slay niedziela, 24 stycznia 2010, 22:42

ART co to jest za teren pod lasem kapturskim?
Był -"biedny"1.2 8V 1997
Jest-1.2 16V Privilege
slay
Kangoodetektyw
Kangoodetektyw

Postprzez czART niedziela, 24 stycznia 2010, 22:45

Fajny teren - tylko chyba ZA GŁĘBOKI na Kangury. Tam głównie są takie imprezki 4x4 oraz quadowe. Ale jeśli są chętni to czemu nie? ;)

czART
BYŁO:
JEST:
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez ROBAK niedziela, 31 stycznia 2010, 16:20

to co ART proponuje .....podoba nam się TYLKO w jakim terminie ?????
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty Ogólnopolskie