Witam wszystkich! Jestem tu nowy!

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Postprzez xyz niedziela, 13 listopada 2005, 16:30

I ja witam serdecznie, czekając na relacje z zakupu. Kangoor to rodzinny wózek (ale nie tylko), :) więc lepiej wybrać się nie dało. Cieszymy się, że nowa wesoła gromadka dołączyła do naszego grona.
Życzę miłego Kangoorzenia. ;)
Renault Kangoo -> Stworzony by cieszyć. :D
xyz
KangooróFka
KangooróFka

Postprzez dominik niedziela, 13 listopada 2005, 21:19

Witamy,pozdrawiamy,miłego skakania :wink: .
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik niedziela, 13 listopada 2005, 23:01

Hej hej :) Witamy w Klubie, no i pisać coś, pisać :wink: Klapa czy drzwi? :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky czwartek, 17 listopada 2005, 13:47

Witamy w naszysz skromnych progach.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez alchemiczny wtorek, 22 listopada 2005, 22:54

Witam w na pokladzie:)

jesli bedziesz chcial powiekszyc rodzinke to nie musisz zmieniac autka n aforum znajdziesz sposob jak zrobic z kangoorka autobus 7mio osobowy :)

Pozdrawiam i zycze aktywnego zycia klubowego
Alchemiczny
Biała samiczka 1,2 16V alize:)
koponiety zólty kwadracik klubowy na rufie:)
alchemiczny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Witam wszystkich! Jestem tu nowy!

Postprzez kovalius środa, 9 września 2009, 01:09

No i przyjdzie się z kangoorem rozstać. Objawiła się nieusuwalna wada - jest tylko 5-io osobowy (a takie Doblo ma wersję 7-osobową ;-( ).
Ale obiecałem zapisując się na forum moją historię, więc trochę wspomnień ;-)
A było to tak. Spodziewając się trzeciego potomka nie mogłem mieć złudzeń, że się do matiza zmieścimy. Po krótkim zastanowieniu wybór padł na kangoora, tym bardziej, że w rodzinie jeden już był (a jazdy próbne berlingo nie wypadły pomyślnie). Zaczęło się niespieszne poszukiwanie. Natknąłem się w przy salonowym komisie na egzemplarz z symbolicznym przebiegiem 2,5tys i niezłym wyposażeniem. Ale jak to w życiu bywa nic za darmo. Samochód był już 2 letni i trochę (mówiąc oględnie) drogi. Co więcej, pierwszy właściciel wykonał zaraz po nabyciu wywrotkę na zakręcie. Ponieważ dostał odszkodowanie to wziął nowego, a tego salon odkupił, odstawił i wstawił do komisu. Wiem, wiem - było nie było powypadkowy, ale dawali na niego normalne gwarancje jak na nowy (po przejściach zostały mu jedynie pourywane zaczepy półki i brak kilku zaślepek). Ponieważ nie miał homologacji ciężarowej (a jak wieść gminna niesie kangoo to przecież dostawczak) to stał sobie w komisie i chętnych nie było. Chodziłem sobie zatem co parę dni negocjować cenę, ale oferowali jedynie jakieś dywaniki, radio itp. W końcu przyszedł czas i dłużej nie można było czekać, a nic innego się nie trafiało. Z bólem zdecydowaliśmy się wyłożyć kasę. Ale w dniu, w którym miałem udać się po naszego kangoorka, żona nie uprzedzając mnie wyszła do lekarza, zostawiając mnie prawie na cały dzień z przychówkiem. Jak późnym popołudniem podjechaliśmy do komisu, zobaczyliśmy jak sprzedawca przestawia "nasz" samochód i zdejmuje zawieszkę. Okazało się, że pół godziny wcześniej znalazł się kupiec. Cóż było robić... Jakież było moje zdziwienie, gdy przejeżdżając koło salonu niecały miesiąc później znowu zobaczyłem w komisie "naszego" skoczka. Pomyślałem sobie, że jednak musiał być trefny, skoro znowu tu trafił. Jednak po bliższych oględzinach okazało się , że to inny egzemplarz. Poprzedni miał z tyłu klapę, a ten dzielone drzwi. Dalej wyczytałem, że ten jest roczny (zatem jeszcze na gwarancji) ma ok 11tys. przebiegu, jest lepiej wyposażony (m.in. cztery poduszki, a nie dwie oraz schowki lotnicze) i też jest bez homologacji ciężarowej. Cena był prawie taka sama jak poprzedniego, ale ku mojemu zaskoczeniu człowiek sam zaproponował obniżkę, a po negocjacjach dorzucił jeszcze koła zimowe, bagażnik bazowy i parę drobiazgów. Tym razem negocjacje nie trwały długo i staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami kangoora. Smaczku dodaje fakt, że pierwszym właścicielem obu samochodów był ten sam człowiek, pracujący zresztą na tej samej uczelni co ja. Doszedł on do wniosku, że jednak chce mieć klimę, a w serwisie wyliczyli mu, jak dobrze pamiętam, 7 tys. za jej dołożenie (nota bene, za zamontowanie schowków lotniczych chcieli 2 tys. pln). Zdecydował się więc na trzeciego kangoora, a "mojego" zostawił w rozliczeniu. I tak to pokrótce wyglądało.
Szkoda się z nim rozstawać. Dzieci co prawda znalazły rozwiązanie. Mogę im postawić go na podwórku i będą się w nim bawiły w policję (w bagażniku jest więzienie).
Wielu rzeczy będzie brakowało, a najbardziej tej przestrzeni i suwanych drzwi...
kovalius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Szumak środa, 9 września 2009, 06:46

A ja widziałem gdzieś zdjęcia wersji 7-mio osobowej po lekkich przeróbkach ;)
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez Lucass środa, 9 września 2009, 11:00

http://www.youtube.com/watch?v=Nl3qu5x_ois
Ten złoty konkretnie, czas 3:08 wzwyż.
I już wady nieusuwalnej nie ma :mrgreen:

Doblo???
A fuj :?
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Downunder czwartek, 10 września 2009, 18:24

Downunder napisał(a):
kovalius napisał(a):No i przyjdzie się z ......
........................Wielu rzeczy będzie brakowało, a najbardziej tej przestrzeni i suwanych drzwi...

i ............. Kangoora :) ;) ;) :)
Renault Kangoo 1.2 RNA 2000r 8V D7F 60KM żółty dziewczynka

Down under

Obrazek
Downunder
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dawix88 czwartek, 10 września 2009, 21:47

Witam nowego klubowicza:D
Pozdoro dawix88
1,4 82 KM bordowy metalik rocznik 1999