Pawelpigo napisał(a):Fajny Scenic, podobają mi się auta na wszystkie łapy, ale na razie odstraszają mnie koszta eksploatacji i ewentualnych awarii

Ale kiedyś jak mnie będzi stać

Nietypowo umieszczone radio, wygodne to podczas jazdy? Ja już wypatrzyłem od kolegów z forum i montuje swoje pod półką lotniczą, bedzie jak w ciężarówce

A tonfa to do obijania śniegu z nadkoli?

No mnie i żonie też się podoba, ma dożywocie, kupiłem lekko biedaka. Dokupiłem sporo aby tak wyglądał, począwszy od drugiego kompletu alufelg oryginalne INCA, półkę roletką bagażnika, oryginalny bagażnik na dach, lotkę na tylną szybę. Teraz poluję na orurowanie ale tylko boczne, no i nie mam zamiaru wydać na to po 1000 zł na stronę - takie są ceny u tuningerów, przedni kangur rurowy mi się nie widzi na takim aucie. Prowadzę już nawet rozmowy z producentem / kostruktorem barierek aluminiowych z rejonu Tarczyna i wstępnie się zgodził na wykonanie gadżetu po 200 zł za sztukę, może taniej, ale wiosną, bo musi dokonać pomiarowania i spawań specjalnych, aby nie rdzewiały.
Koszty napraw? Są takie same jak przy zwykłym Scenic I ph II, jedyne mankamenty, to z drobniejszych: amory przednie muszą być z uchem do mocowania przewodu ABS (105 zł gazowo olejowe Sachs), tył to jest ten sam, siłowniki klapy górnej w sklepie ponad 200 zł/szt, ale wyczailiśmy z kolegą
branio, że pasują z CLIO II i to wystarczy jedna sztuka, przy dwóch nowych - nie zamkniesz, za 68 zł. U niego zaopatruję się w części nowe i pojadę do niego na wymianę sprzęgła w "nowym" Kangoo. Największym utrapieniem w RX4 jest wał (w serwisie około 8000 zł), ale w Ropczycach jest magik i robi to na maxa za około 2200 zł, włącznie z przeróbką że wał jest rozbieralny do wymiany łożysk podpór i na krzyżaki z kalamitkami do uzupełniania smaru. Teraz koledzy wyczaili gościa spod Żywca. A tak naprawdę, wystarczy zapytać w każdym klubie jazdy offrood, oni mają swoje zaufane warsztaty i wiedzą gdzie jestem dobry fachman. W Kangoo o ile moja wiedza jest prawidłowa, układ napędowy jest ten sam co w RX4, firmy Steyer/Puch. Tu trzeba wiedzieć, że w Poznaniu jest firma, która sprzedaje łącznik gumowy wał/wiskoza i oszukują, natomiast podpory wału pasują od Mercedesa W124.
Radio CB mi nie przeszkadza, przecież nie patrzę na nie podczas jazdy. W Kangoo jest więcej możliwości na montaż takowego, myślałem o podwieszeniu w podłokietnik fotela, ale ... Tonfa? Hm, zagadka? Ale to już ostatni rok.
Podmiejski napisał(a):...Twoje fotele to skóra?
Widzę że nieźle dopieszczony - dobrze że daleko mieszkasz ...

Tak to jest skóra twarda, ale podgrzewane fabrycznie, mają swoje włączniki i działają na zasadzie jak lusterka, załączają się kiedy temperatura jest poniżej +5C no i pod warunkiem, że mają obciążenie. jeśli nikt na nim nie siedzi - nie grzeją. Ja obszedłem ten patent i moje grzeją nawet jak nikt nie siedzi - zwarłem czujnik obciążeniowy który jest na szynie dolnej fotela, ale nauczyliśmy się z żoną wyłączać go za chwilę.
Daleko mieszkam, ale czy to dobrze?

W mojej okolicy po moim zakupie w 2010 roku, pojawiły się 3 kolejne z rok temu, ale szare - już nie mają takiego wizerunku.